01 / 05 / 2024

Antalya'da icradan 750 bin TL'ye satılık dükkan!

Antalya'da icradan 750 bin TL'ye satılık dükkan!

Antalya 3. İcra Müdürlüğü, Antalya İli, Merkez İlçesi, Muratpaşa Mahallesi, Cilt 116/11452,2912 ada, 5 parselde yer alan 193 metrekare kargir dükkanı satışa sunuyor. Dükkanın değeri 750 bin TL



Antalya 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI ANTALYA 3İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Dosya No: 2009-6577

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan,

Tapu Kaydı: ANTALYA MERKEZ. MURATPAŞA MAHALLESİ CİLT 116/11452,2912 ADA 5 PARSELDE KAYITLI 193,20 M2 KARGİR DÜKKAN

Özellikleri : Satışa konu parsel Antalya Merkez Cumhuriyet mahallesi 693 sokak no:5 deki MODESAN MOBİLYA binasının bulunduğu parseldir. Eski sanayi sitesi AHŞAP BÖLÜMÜNDEDİR. Her türlü belediye alt yapı hizmetlerinden yararlanılan bir yerdedir. Parsel üzerindeki MODESAN binasındaki bodrum kata betonarme merdiven ve asansör ile inilip çıkılmakta olup, 193 m2 alana sahip olup, zemini grobcion, üzeri tesviye betonu ile kaplanmıştır. Duvarları sıvalıdır, içerisinde wc ve banyo kısmı bulunmakta ve depo olarak kullanılmaktadır. Elektrik tesisatı mevcuttur. Zemin kat 2 no'lu bağımsız bolüm. Bodrum kat betonarme olarak yapılmış olup, zemini dökme mozaiktir. Sokağa bakan cephesi demirdoğrama  camekandır. Duvarları sıvalıdır, elektrik tesisatı mevcuttur. Atölye olarak kullanılmaktadır. Giriş yol kodundadır, ve 193 m2 alana sahiptir. 1. kat 3 no'lu bağımsız bölüm, zemin kat üzeri betonarme yapılmış olup, mermer kaplama merdiven ve asansör ile inilip çıkılmaktadır. Zemini dökme mozaiktir. Camekanlı ahşap kaplama ile içerisinde iki oda yapılmış olup, yatakhane ve imalat atölyesi olarak kullanılmaktadır. Elektrik tesisatı mevcuttur. Duvarları sıvalıdır. Kullanım alanı 208 m2 dir. 2. katı 4 no'lu bağımsız bölüm birinci kat üzeri betonarme yapılmış olup mermer kaplama merdiven ve asansörle çıkılıp inilmektedir. Zemini dökme mozaiktir. MDF malzeme ile kat iki kısma ayrılmış olup boyahane ve boya kurutma alanı olarak kullanılmaktadır. Elektrik tesisatı mevcuttur duvarlar sıvalıdır. Kullanım alanı 2ox m2 dir 3 kat beş no'lu bağımsız bölüm ikinci kat üzeri betonarme yapı tarzında yapılmış olup. mermer kaplama merdiven ve asansörle inilip çıkılmaktadır. Zemini dökme mozaiktir, imalathane ve depolama yeri olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. Elektrik tesisatı mevcuttur. Duvarları sıvalıdır Kullanım alanı 208 m2 dir. 4. kat altı no'lu bağımsız bölüm 3. kat üzeri betonarme yapı tarzında yapılmış olup, mermer kaplama merdiven ve asansör ile inilip çıkılmaktadır. Zemin döşemesi laminant parke ile kaplanmıştır. Yapılan imalatların depolanma ve gösterim yeri olarak kullanıldığı anlaşılmakladır. Elektrik tesisatı mevcuttur, duvarları sıvalıdır boyalıdır. Kullanım alanı 208 m2 dir. Çatı katı 7 no'lu bağımsız bölüm 4. kat üzeri betonarme yapı tarzında yapılmış olup, mermer kaplamalı merdiven ve asansörle inilip çıkılmaktadır. Duvarları sıvalı ve boyalıdır, zemin laminant parke ile kaplanmıştır. Kapalı teras olarak kullanılan alanının yer döşemesi granit seramiktir, içerisinde mutfak ve we mevcuttur. Büro ve idari kısım olarak kullanılmaktadır. Elektrik ve su tesisatı mevcuttur. Kullanım alanı 150 m2 dir. Kapalı teras dahil 4 kısma ayrılmıştır.

İmar Durumu. Muratpaşa Belediye başkanlığından temin edilen 08/06/2010 tarihli ve 2518 sayılı yazı eki imar çapının tetkikinde parselin eski sanayi bölgesi alanında kaldığı bitişik nizam max 5 kat inşaat yapılabileceği anlaşılmıştır. Parsel üzerinde 15-17 yıl önce betonarme karkas şeklinde zemin +4+ çatı katlı bir bina yapılmıştır. Ayrıca tabii zemin altında bir bodrum katı vardır. Bina ile ilgili muratpaşa belediyesinde tastikli bir proje ve ruhsat dosyası olmadığı görülmüştür Ayrıca imar çap krokisinde yol ve komşu mesafesi 0.00/0,00/0,00/0,00 inşaat cephesi 10.50 metre, inşaat derinliği 18 metre inşaat tarzı bitişik kat adedi max 5 saçak seviyesi max 17.50 metre ve inşaat kodu aplikasyonda tespit edilecektir denilmekledir. Parsel üzerinde borçlu şirkete ait hizmet ve büro mobilya imalat teşhir bölümleri bulunmaktadır. Bina içerisinde büyük yük asansörü mevcuttur. Elektrik ve su tesisatı mevcut olup kullanılır durumdadır. Bütün alt yapı hizmetleri mevcuttur. Ulaşım yolu, yağmur suyu drenajı kanalisasyonu ve elektriği) İnşaat sınıfı ve grubu 3/A dır.

Değeri: 725.000,00 TL

Satış Saati:14.10 -14.20 Açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

Satış Şartları:
Satış 10.05.2011 Salı günü yukarıda yazılı saatler arasında Adliye Sarayı Hukuk Blok'u 1 nci kat C1 -01 No.lu odadande açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 20.05.2011 Cuma günü yukarıda yazılı saatler arasında Adliye Sarayı Hukuk Blok'u 1nci kat C1 - 01 No.lu odadande ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20 si nispetinde, pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Döviz teminat olarak kabul edilmeyecektir. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark. varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmi= sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kâim olacağı ilan olunur.
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön