01 / 05 / 2024

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancının yaşadığını bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...



Antalya Valisi Hulusi Şahin, düzensiz göçle mücadele doğrultusunda, Kepez Kent Meydanı'nda oluşturulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, mobil göç istasyonunun şehirde yaklaşık 1 aydır hizmet verdiğini kaydeytti.

Türkiye'de bulunan insanların güvenlik güçlerinin İl Göç Müdürlüklerine götürülmek zorunda kaldığını dile getirerek belirten Sayın Şahin, bu durumun zaman kaybına neden olduğunu kaydederek, mobil göç noktaları ie minibüs içerisinde işlemlerin yapılabildiğini belirtildi. Mobil göç istasyonu sayısının artacağını ifade eden Şahin, yasa dışı yollardan kente gelen düzensiz göçmenlere göz açtırmayacaklarını kaydetti.

KENTTE YAŞAYAN YABANCI SAYISI HAKKINDA

Kentte kalan yabancı sayısına ilişkin de bilgi veren Şahin, "Kentte yasal olarak 125 bin yabancı yaşıyor. Bu sayı hep maalesef speküle ediliyor. Gerçek rakam bu. Bir önceki seneye göre ciddi bir azalış oldu. Yabancı sayısı 167 binden 125 bine düştü. Şehirde yaşayan yabancılar arasında ilk sırayı Ruslar alıyor. Rusya'yı sırası ile Kazakistan, Ukrayna, Almanya ve Kırgızistan uyruklu vatandaşlar takip ediyor." diye konuştu.

Antalya da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

Bu süreçte ise Antalya'da yasal olarak ikamet izni bulunan kişilerin herhangi bir ticaret yapma hakkının olmadığına dikkat çeken  Şahin, "Bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından izinli olması lazımdır. Bu izni almadıkları için de böyle bir ticarette bulunuyorsa, örneğin taksicilik ya da berberlik yapıyor ise , güzellik salonu işletiyor ise bu  bir  suçtur. Bunula ilgili ciddi tedbirler almaktayız. Antalya emniyetinin yaptığı korsan taksi uygulaması tüm Türkiye'nin üzerinde. Belediyelerin de çalışmaları var. İhbar konusunda da Antalyalılardan destek istiyoruz. Bize ihbarda bulunsunlar. Biz gereğini yapmaktayız." diye konuştu.

Öte yandan, başka bir ilde ikameti olan geçici koruma kapsamındaki kişilerin Antalya'da tespit edilmesi halinde kimliğine el konulup iline dönmesinin istendiğine dikkati çeken Şahin, "Dönmezlerse kamplara gönderiliyor. Bizim bu konu hakkında  tavrımız açık. Buna göre, geçici koruma kapsamında yer alan kişiler eğer özel bir durumu yoksa kendi şehrinde yaşamak ve çalışmak zorunda kalıyorlar." dedi.

Türk vatandaşlığı için yapılan düzenleme suistimallerin önüne geçecek!

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Geri Dön