18 / 05 / 2024

Antalya'da Melas Resort Lara Oteli açıldı

Antalya'da Melas Resort Lara Oteli açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en büyük ve en fazla gelir getiren sektörünün turizm olduğunu, sorunların çözümü için de birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi



Antalya Lara'daki Melas Resort Lara Oteli'nin açılışına katılan Hisarcıklıoğlu, Türk turizmcilerinin müthiş bir başarı hikayesi yazdıklarını belirterak, 30 sene önce 300 bin olan Türkiye'ye gelen turist sayısının 26 milyona çıktığını vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Düşünebiliyor musunuz neredeyse Türkiye'nin 3'te bir nüfusu kadar yabancıyı ağırlıyoruz. Bu da yatırımcılarla sağlandı. Türkiye'nin en büyük ve getirisi en yüksek sektörü, turizm sektörüdür. Ama sorunlarımızın daha kolay çözümünü istiyorsak birlik ve beraberliğe dikkat edeceğiz. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde rahmet ve bereket vardır. Biz de herkes ayrı baş...

Çok dikkat ediyorum, havaalanında başkan diye bir kişi bağırsın, kaç tane kafa arkaya dönüyor. Başta benim başım dönüyor arkaya. Dernekte başkanlığı kaybediyoruz, başkan olabilmek için bir dernek daha kuruyoruz. Sonra da ne oluyor, bereketi kaçırıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım, sektörümüz Türkiye'nin bir numaralı sektörü." Türkiye'de çok kaliteli ve iyi hizmet veren oteller bulunduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, buna rağmen gelirlerinin düşük olduğunu savundu. Kazancı artıracak ve turizmi 12 aya yayacak projelerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, turizmin yavaşladığı kış aylarında işveren üzerindeki istihdam yükünü azaltacak çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Türkiye'nin gelecek dönemde en önemli meselesinin işsizlik sorunu olacağını ileri süren Hisarcıklıoğlu, "Bütün dış, iç meseleleri üst üste toplayın, bunların üstünde işsizlik sorunu var. TÜİK rakamlarına göre 6 milyon 300 bin kişi işsiz. Her yıl 700 bin genç istihdam nüfusuna katılıyor. Bunlara iş sağlayabilmenin tek yolu, yeni iş yeri açılmasıdır. İşte onun için yatırım yapan, işini büyüten iş adamlarımızı kutluyorum" dedi.

Dünya ticaretinde 1929 krizi dahil en çok küçülmenin yaşandığı dönemde bulunulduğunu iddia eden Hisarcıklıoğlu, bu krize rağmen, Ocak-Mayıs ayları arasında Antalya'ya gelen turist sayısında geçen yıla göre sadece yüzde 11'lik azalma olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyadaki en zengin 15'inci ülke olduğunu, 2023 yılında da ilk 10'a girmenin amaçlandığını sözlerine ekledi.

MELAS RESORT LARA OTELİ
Melas Resort Lara Oteli'nin sahibi Karamancı Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karamancı da gazetecilere yaptığı açıklamada, 2004 yılında planladıkları otelin yapımı için, arazi alımıyla birlikte yaklaşık 22-23 milyon avro harcadıklarını söyledi. Karamancı, otelde 40'ı süit 264 oda ve 600 yatak kapasitesi bulunduğunu ve 190 kişinin çalıştığını belirterek, "Krizden ürktük ama yatırımdan vazgeçmedik. Oteli, kendi öz kaynaklarımızla yaptık" diye konuştu.
AA


Geri Dön