28 / 04 / 2024

Antalya'da meydana gelen patlamada 200 ev hasar gördü

Antalya'da meydana gelen patlamada 200 ev hasar gördü

Antalya'da bina altındaki restoranda gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 200 ev ve 20 otomobil hasar gördü



Antalya dün güne patlama sesiyle uyandı. Gençlik Mahallesi'nde 'Girne' apartmanının altında faaliyet gösteren restoranda, sabah saatlerinde gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Bomba etkisi yaratan patlamada, çevredeki binalar ve dükkanlarda büyük hasar oluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, olayın erken saatte yaşanması ve can kaybının olmamasının kendilerini teselli ettiğini söyledi. Akaydın, 'Bu yıl Antalya'da bu ikinci olay. Diğerinde önemli bir kayıpla karşı karşıya kalmıştık. Araştırma sonucu daha etraflı bilgi sahibi olabiliriz'' dedi.

BAŞKANIN KOMŞULARI
Akaydın, patlamanın yaşandığı 34 numaralı apartmanın, iki yanındaki 38 numaralı apartmanda 10 yıl oturduğunu belirterek, 'Komşularıma geçmiş olsun diliyorum. Vatandaşların hasarını gidermek için elimizden geleni yapacağız' diye konuştu. Girne apartmanı sakinleri büyük bir sesle uyandıklarını belirterek, 'Cam çerçeve aşağı indi. Önce yangın var sandık' dedi.

'GİRNE' FACİAYI YİNE UCUZ ATLATTI
GİRNE apartmanı, 4 yıl önce de büyük bir facia atlatmıştı. 17 Ekim 2005'te, 7 metrelik foseptik çukuru çökünce, apartmanın bir kolonu boşa çıkmış ve bina boşaltılmıştı.

ANGEL ENKAZDAN SAĞ ÇIKTI
RESTORANIN hemen yanında bulunan Angel adlı büfe de büyük zarar gördü. Büfede kalan 6 yaşındaki Angel adlı köpek, cam ve taş yağmurundan sağ salim kurtuldu. Hayli korkan ve titreyen köpek, sahibi tarafından kayınvalidesi Sevil Demir'e götürüldü. Demir, 'İçeriden çıkardığımızda kan içindeydi, ağladı' dedi.
Mustafa KOZAK/Akşam

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bağdat değil ANTALYA

Mahalle sakinleri patlama sesiyle uyandı. Olayda yaralanan olmazken bazı vatandaşlar şok geçirdi.

Antalya'da bir restoranda dün sabah patlama meydana geldi. Gaz kaçağından kaynaklandığı sanılan patlamada 200 daire ve 20 araç hasar gördü, şans eseri ölen olmadı

Antalya'da altı katlı bir apartmanın zemin katında bulunan restoranın mutfağında gaz kaçağı sonucu dün sabah meydana gelen şiddetli patlama paniğe neden oldu. Restoranın kapalı olması olası can kaybını önlerken yaklaşık 200 daire ve 20 araç patlamadan etkilendi. Yetkililer, patlamanın gaz kaçağından meydana gelebileceğini ve buzdolabı sistemlerinin de tetikleyici olabileceğini belirtti.   
Gençlik Mahallesi, Işıklar Caddesi 1318 Sokak girişindeki altı katlı Girne Apartmanı'nın zemin katında bulunan "Antepçe" adlı restoranda 06.45'te şiddetli bir patlama yaşandı. Mahalle sakinlerinin yataklarından fırlamalarına neden olan patlama sonrasında restoran harabeye dönerken, etrafındaki ev ve dükkânların camları kırıldı, bazı işyerlerinin de tezgâhları hasar gördü.
Olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi sevk edilirken, restoranın kapalı olması nedeniyle içeride kimsenin bulunmaması olası can kaybını önledi.

LPG'den sızıntı olmuş
İnceleme yapan polis ve itfaiye ekipleri, patlamanın 12 kilogramlık LPG tüpünden sızan gazın ateş alması sonucu meydana geldiğini, soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi. Restoranın sahibi Ömer Faruk Yılmaz, patlama sonrası işyerini görünce şoke olurken "Restoranı yeni açmıştım. Burası kebapçı dükkânı" dedi.
Restoranın yanındaki "Angel Tabacco" adlı büfenin sahibi Hüseyin Doğan'ın işyerinde hırsızlara karşı bıraktığı Rottweiler cinsi "Angel" adlı köpek de devrilen tezgâhın altında kaldı. Köpek işyerine koşan sahibi tarafından yara almadan çıkartıldı.

YATAKTAN FIRLADIK
Apartmanda oturan reklam ajansı sahibi Münevver Gençtürk, "Uykudaydık. Patlama sesiyle sarsıldık. Yatağımdan fırladım. Her yer karanlıktı. Pijamalarımızla apartmanı terk ettik. Manzara korkunçtu" dedi. Aynı apartmanda 17 Ekim 2005'te de 7 metre derinliğindeki foseptik çukurunun çökmesi sonucu binanın yükünü taşıyan ana kolonlardan biri boşa çıkmış, 18 daireli apartman ile karşısındaki 5 katlı Gül Apartmanı da boşaltılmıştı. Apartmandaki taşıyıcı kolonlar daha sonra güçlendirilmişti.
Olay yerinde incelemede bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın da can kaybının olmamasının kendilerini teselli ettiğini belirterek "Bu yıl Antalya'da ikinci olay. Diğerinde önemli bir kayıpla karşı karşıya kalmıştık.
Teknik olarak araştırılacak.
Bütün hemşerilerime geçmiş olsun" diye konuştu.

Buzdolabı mı tetikledi
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da, patlama nedeninin kesin olmamakla birlikte gaz sıkışması nedeniyle olduğunu ifade etti. Pehlivan, işyerindeki buzdolaplarının otomatik sistemlerinin devreye girip çıkmasının patlama için tetikleyici bir neden olabileceğini de kaydetti.
Milliyet

Antalya faciadan döndü 

Antalya'da 6 katlı bir apartmanın zemin katında bulunan restoranın mutfağındaki tüpün gaz kaçırması nedeniyle dün sabah meydana gelen şiddetli patlama, büyük hasara yol açtı.

Ortalık adeta savaş alanına döndü. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken 200 konut ve işyeri ile 20 otomobil hasar gördü. Olay yerinde nceleme yapan polis ve itfaiye ekipleri, patlamanın LPG tüpünden sızan gazın ateş alması sonucu meydana geldiğini bildirdi. 5 ay önce hizmete açılan restoranın sahibi Ömer Faruk Yılmaz, patlama sonrası işyerini görünce şok geçirdi. Yılmaz, "Restoranı yeni açmıştım" diyerek gözyaşı döktü.
Star

Tüpgaz patlaması Antalya'yı korkuttu  
 
Antalya, dün sabah şiddetli bir patlamayla uyandı. Gençlik Mahallesi Işıklar Caddesi üzerindeki Antepçe Çiğ Köftecisi'nde saat 06.30 civarında meydana gelen patlama, çevre sakinlerinin yüreğini ağzına getirdi. 
 
Can kaybının yaşanmaması sevindirirken, yaklaşık 200 konut ve 20 araç büyük hasar gördü. Olay yerinde inceleme yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ilk bulgulara göre patlamanın tüpgaz sıkışması sonucu meydana geldiğini söyledi. Akaydın, "Patlamanın erken saatte olması ve can kaybının bulunmamasıyla teselli oluyoruz. Bu, Antalya'da bu yıl meydana gelen ikinci olay. Teknik olarak araştırılacak. Araştırma sonucunda daha etraflı bilgi sahibi olabiliriz." dedi.
Zaman


Geri Dön