30 / 04 / 2024

Antalya'da Sanayici ve İş Adamları Derneği şubesi açıldı!

Antalya'da Sanayici ve İş Adamları Derneği şubesi açıldı!

TBMM Başkanı şžahin, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Antalya  şžubesi"nin Adnan Menderes Bulvarı Yükseliş Apartmanı"ndaki binasının açılış  törenine katıldı



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı  Mehmet Ali şžahin, KOBİ"lerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.
               
TBMM Başkanı şžahin, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Antalya  şžubesi"nin Adnan Menderes Bulvarı Yükseliş Apartmanı"ndaki binasının açılış  törenine katıldı. Törende konuşan şžahin, Anadolu"nun dinamizmi ve işadamlarının  girişimcilik ruhunu birleştiren etkin örgütlerden TÜMSİAD"ın Antalya şžubesi"nin  açılışında katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
               
şžahin, derneğin 6 yıl önce kurulmasına karşın Türkiye"de çok kısa sürede  örgütlendiğini ve yurtdışında temsilcilikler açarak büyük başarı sağladığını  ifade etti.
               
Derneğin adeta büyük bir çatı haline gelerek 46 şubeye kayıtlı 10 bini  aşkın üye işadamını bünyesinde topladığını vurgulayan şžahin, şöyle konuştu:
               
'Bu 10 binden fazla işadamı, 10 binden fazla işletme ve bir o kadar  istihdam demektir. KOBİ"lerimiz Türkiye"nin ve kalkınmanın lokomotifidir. Serbest  piyasa ekonomisinin cari olduğu ülkelerde kalkınma küçük işletmelerle  gelişmektedir. Türkiye"de 3,5 milyon civarında KOBİ"miz var. Türkiye"deki  istihdamın belki de yüzde 70"ini KOBİ"lerimiz sağlıyor. KOBİ"lerimizin daha da  gelişmesi, ekonomik kalkınmaya katma değerinin artması için daha fazla  desteklenmesine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kredi destekleri ve KOBİ"lerin  dünya ekonomisiyle rekabetinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini  düşünüyorum.'
               
-'UZLAşžMANIN EN GÜZEL ÖRNEÄžİ OLDU'-
               
TBMM"nin geçen hafta Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve Hukuk  Muhakemeleri Kanunu"nda yaptığı değişikliklerle ekonomik rekabetin önündeki  engelleri kaldırdığını ifade eden şžahin, ticari ilişkilerdeki ihtilafların  azaltılması, bu tür davalardaki yargılamanın süratinin artırılması ve kalite  kazandırılması amacıyla yapılan düzenlemelerde partilerin çok güzel bir uzlaşma  örneği sergilediğini kaydetti.
               
Partilerin yöneticileri, grup başkan vekilleri ve milletvekillerine  sağladıkları uzlaşı dolayısıyla teşekkür eden TBMM Başkanı Mehmet Ali şžahin,  'İktidar partimizin grup başkan vekilleri, muhalefet partilerinin, Parlamentoda  grubu bulunan siyasi partilerimizin grup başkanları geldiler. "şžu temel kanunları  bir an önce çıkaralım" dedik. "Hay hay" dediler. 10 günlük süre ön görmüştük. Ama  Meclisimiz öyle süratle çalıştı ki, bu 3 kanununa yönelik düzenlemeleri 3 günde yasalaştırmayı başardık. Siyasi partilerin grup başkanlarına, milletvekillerine  teşekkür ediyorum. Bu uzlaşmanın çok güzel bir örneği oldu. İnşallah bu uzlaşma  anlayışı bundan sonra da devam eder' diye konuştu.
               
Türkiye"nin, G-20 ülkeleri arasında yer almasına karşın milletler  arasındaki yarışta bulunması gereken yerde olmadığını vurgulayan şžahin, 2023"te  dünyanın en güçlü ekonomisine sahip 10 ülkesi arasına girme hedefi doğrultusunda çok çalışarak kişi başına düşen milli gelirde 30-40 bin dolar seviyesini  yakalayabilmesi gerektiğini dile getirdi.
               
Ekonominin kalkınması hedeflerinde KOBİ"lerin ve girişimcilerin  ürettiklerini dünyaya satmasına ihtiyaç bulunduğunu belirten TBMM Başkanı şžahin,  TÜMSİAD gibi sivil toplum örgütlerinin de bu amaçla işadamlarının elinden tutarak  dünyayı 'fellik fellik' dolaştığını söyledi. şžahin, Türkiye"nin büyüme  rakamlarında ekonomik istikrarın yanı sıra işadamları, sanayiciler ve KOBİ"lerin  payının büyük olduğunu kaydetti.
               
Türkiye"nin kişi başına düşen milli gelirde 15 bin dolar seviyesini  yakalandığını, bu oranda TÜMSİAD"ın da payının büyük olduğunu ifade eden şžahin,  Türkiye"nin 2009 yılının ilk üç çeyreğinde ekonomik daralmayla az da olsa  etkilendiği global krizden çıkmayı bilerek, 2009"un son çeyreği ve 2010 yılında  ekonomik büyümeyi sağladığını söyledi.
               
İşadamlarına seslenen şžahin, sözlerini şöyle tamamladı:
               
'Türkiye 2010 yılında hizmet üretiminde, mal üretiminde eski parayla 1  katrilyon lirayı yakalamış ve geçmişse, bunu yakalamada iş adamlarımızın katkısı  payı büyüktür. Sanayicimizin, girişimcimizin, KOBİ"lerimizin payı büyüktür.  şžubesini açmakta olduğumuz TÜMSİAD"ın da payı büyüktür. Kişi başına milli gelirde  15 bin doları yakaladık. Bunu yakalamada TÜMSİAD"ın da payı büyüktür. Türkiye  dünyadaki krizden az da olsa etkilendi ama atlatmayı bildi. Mart ayında çıkacak  rakamlara göre de sanıyorum Türkiye, 2010 yılında yüzde 8 büyüme yakalamış  olacak. Bunda siyasi istikrarın payı vardır ama ürettiklerini oraya oraya koşarak  satmaya çalışan Türkiye"deki tüm işadamlarımızın, TÜMSİAD üyelerimizin ve  KOBİ"lerin de payı olduğunu düşünüyorum. Kendilerine bir kez daha şükranlarımı  sunmayı görev biliyorum. Türkiye düne göre daha demokrat, insan hakları konusunda  daha gelişmiş, daha ileri bir noktada, ekonomisi daha büyümüş bir ülkedir. Yarın  daha ileri noktada olacağız. Türkiye buna layıktır. Sizlerin hizmetinde olan  bizler de gece gündüz çalışarak, inşallah Türkiye Cumhuriyeti kurulurken ortaya  konan çağdaş uygarlık hedefine yaklaştıracağız. Hayırlı olmasını diliyorum.'
               
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da, işadamlarının Türkiye"nin kalkınması  konusunda çabalarına teşekkür ederek, derneğin Antalya"da şube açmasının  memnuniyet verici olduğunu söyledi.
               
Açılışta konuşan TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert de, Türkiye"nin yakaladığı  ekonomik istikrara, sivil toplum kuruluşlarının da destek vermesi gerektiğini  belirterek, kendilerinin de bu doğrultuda azimle çalıştıklarını vurguladı.
               
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı şžahin, Vali Altıparmak ve TÜMSİAD  Başkanı Sert ile birlikte şubenin açılış kurdelesini kesti.
AA


Geri Dön