29 / 04 / 2024

Antalya'da tapu dolandırıcılığı operasyonu: 3 gözaltı!

Antalya'da tapu dolandırıcılığı operasyonu: 3 gözaltı!

Alanya'da vatandaşa ait hisseli dükkanı, sahte belge düzenleyerek tek tapu şeklinde satmaya çalıştığı öne sürülen toplam 3 kişi yakalandı.



Antalya Alanya'da vatandaşa ait hisseli dükkanı, sahte belge düzenleyerek tek tapu şeklinde satmaya çalıştığı öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Alanya ilçesinde 150 bin TL'ye satın almayı düşündüğü çok hisseli dükkanın, tek tapu şeklinde sahte belge düzenlenerek, kendisine satılmaya çalışıldığını öğrenen M.Ş. polise başvuru yaptı.

Antalya da tapu dolandırıcılığı operasyonu: 3 gözaltı!

Bunun üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mahmutlar Mahallesinde gerçekleştirdiği operasyonla M.O. (36), O.A. (36) ve M.F.Ş'yi (45) gözaltına aldı.

Şüphelilerin araç ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda ise 38 adet sahte tapu senedi, sahte tapu senedi yapımında kullanıldığı değerlendirilen 15 adet gerçek tapu senedi, dizüstü bilgisayar, iki harici bellek bulundu.

Antalya da tapu dolandırıcılığı operasyonu: 3 gözaltı!

Emniyette götürülerek işlemleri tamamlanan toplam 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Diğer bir yandan, zanlıların daha önceden sattıkları 1 milyon 300 bin lira değerindeki 10 ayrı mülkün de polis ekiplerince incelemeye alındığı belirtildi.

 

3 ildeki tapu dolandırıcılığı operasyonunda 16 şüpheli yakalandı!


Geri Dön