29 / 04 / 2024

Antalya'da Turizm Kongresi yapıldı!

Antalya'da Turizm Kongresi yapıldı!

Antalya'da Turizm Kongresi yapıldı. AKTOB' UN imtiyaz sahibi olduğu Resort Dergisi'nin bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi. Antalya'da bulunan Aska Laıa Hotel'de başladı.



AKTOB'UN imtiyaz sahibi olduğu Resort Dergisi'nin bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi. Antalya Aska Laıa Hotel'de başladı. Yarın sona erecek kongrenin açılışı. Vali Muammer Tiirker. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık. 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak. AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman. dünyanın en büyük turizm operatörlerinden Thomas Cook'un CEO'su Peter Fankhauser ve turizm sektörü temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. 


12 kişiden 1'i turizmde çalışıyor 


Kongrenin açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü olarak yeni bir başarı hikayesine imza atmanın zamanının geldiğini söyledi. Bu yıl AKTOB'un 30'uncu yıldönümü olduğunu belirten Hacısüleyman. Diinya Turizm Örgiitii büyüme rakamlarına bakıldığında. Türkiye'nin rakamlarının her zaman daha üstünde olduğunu kaydetti. 

Turizmde hem yatırım hem işletmelerde yüzde 9Q'ın yerli sermaye olduğunu belirten Hacısüleyman. "Türkiye'de I2 kişiden biı i turizm sektöründe çalışıyor. İşsiz kalma korkusunu aza indirecek bir sektör" dedi. 


2015 kolay görünmüyor 


2023 turizm vizyon belgesi el kitapçığını hem sektör hem de kamunun tekrar karıştırmasını öneren Hacısüleyman. "Değişen dünyada 2015 yılının çok kolay bir yıl olmayacağını görüyoruz. Ortadoğu sürekli kan içinde ve sınırlarımızda da cereyan eden olaylar nedeniyle tüm dünyanın gözü üzerimizde. Turizm kelimesi savaş kelimesiyle aııılamaz. anında tedirginlik yaratır. 

Suriye sınırında yapılan tüm haberlerde hep Türkiye eleştiriliyor. Ama bunu dışarda pozitif bir algıya maalesef çeviremedik" dedi.


Antalya Körfez


Geri Dön