29 / 04 / 2024

Antalya'da yabancılar en fazla inşaat ve gayrimenkule yatırım yaptı!

Antalya'da yabancılar en fazla inşaat ve gayrimenkule yatırım yaptı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, geçen yıl şehirde 449 yabancı yatırımcının faaliyete başladığını ve böylece odaya kayıtlı yabancı yatırımcı sayısının 4 bin 197'ye ulaştığını belirtti.



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, geçen yıl şehirde 449 yabancı yatırımcının faaliyete başladığını ve böylece odaya kayıtlı yabancı yatırımcı sayısının 4 bin 197'ye ulaştığını belirtti. Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde faaliyetlerini dijital ortama taşıyarak devam ettirdiklerini, yeni açılan firmalarla birlikte üye sayılarının 49 bin 634 olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; çevrim içi eğitim hizmetleriyle 25 bine yakın belgenin verildiğine vurgu yapan Çetin, yeni uluslararası iş birlikleri ve sanal heyet organizasyonlarıyla dünyanın dört bir yanında yeni pazarlara ulaştıklarını belirtti. 

Çetin, 2020'de 4 bin 605 yeni şirket kaydı yaptıklarının altını çizerek, salgına rağmen girişimcilerin Antalya ekonomisine olan güvenlerinin sürdüğüne dikkat çekti. 

En çok inşaat alanında yeni üye kazandıklarını vurgulayan Çetin, "Bu dönemde inşaat faaliyetlerinde 578 yeni firma kaydolurken, bu sektörü 267 firmayla tarımsal ürünlerin ticareti ve 263 firmayla toptan ve perakende gıda dağıtımı ve pazarlaması takip etti" şeklinde konuştu.

Antalya da yabancılar en fazla inşaat ve gayrimenkule yatırım yaptı!

En çok yabancı yatırımcı İran'dan

Çetin, Antalya'nın yabancı yatırımcıların da gözdesi olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Antalya, Türkiye'de İstanbul'dan sonra en fazla yabancı yatırımcıya sahip olan kent unvanını 2020'de de sürdürdü. Salgın sürecinde Antalya'ya yabancı yatırımcıların ilgisi devam etti. 2020'de Antalya'da 449 yeni yabancı yatırımcı faaliyete başladı, odamıza kayıtlı yabancı yatırımcı sayısı 4 bin 197'ye ulaştı. 2020'de en çok yabancı yatırımı İran'dan aldık. İran sermayesi ortaklı 82 firma odamıza kayıt olurken, Rusya'dan 63 ve Almanya'dan 55 yeni yabancı yatırımcı da kentte faaliyetlerine başladı. Bunun yanında birçok ülkeden yabancı yatırımcılar Antalya'da yatırım faaliyetlerini sürdürüyor."

Çetin, yabancıların Antalya'da en fazla inşaat, gayrimenkul, tarım ve bilişim sektöründe yatırım yaptığını dile getirdi.

En çok Iraklılar aldı! 29 bin 349 tane satıldı!

Yabancı yatırımcının konut alım iştahı artıyor!


Geri Dön