07 / 05 / 2024

Antalya'da yapımı devam eden inşaatlar insanlar için tehdit oluşturuyor!

Antalya'da yapımı devam eden inşaatlar insanlar için tehdit oluşturuyor!

Antalya'nın Muratpaşa İlçesine bağlı Kızıltoprak Mahallesi ve 920 Sokak'ta bulunan İnşaatlar, vatandaşı korkutuyor. Kızıltoprak mahallesinde bulunan inşaatlar hiçbir uyarıcı önlem alınmadığı gibi, herhangi bir İnşaatla alakalı levha ve künye asılmamış.



YEPYENİ ASFALT HEDER OLUYOR


Herhangi bir yapı denetim firmasının ve Muratpaşa Belediyeye ait olması gereken bilgilendirme levhalarının olmamasının yanı sıra, daha yeni dökülmüş olan ve hali hazırda halen dökülmeye devam eden asfaltlar üzerinde çimento ile harç yaparak Vatandaşa ait Yolu da tahrip ediyorlar. Muratpaşa Belediyesinin asfaltlar hakkında herhangi bir yaptırım yapıp yapmadığı belirsizliğini korurken, İnşaatın çevresinin açık olması ve herhangi bir uyarıcı levhanın bulunmaması felakete davetiye çıkarıyor. 


YOLU KAPATIYORLAR BİLGİ VERMİYORLAR 


Zaman zaman dökülen betonlardan dolayı beton mikserleri yolu kapatırken, hiç kimseye de haber vermiyorlar. Geçtiğimiz yaşanan bir olayda, evinden acilen çıkması gereken vatandaş beton mikseri yüzünden çıkamadığı gibi bir de inşaatta bulunan kişiler tarafından darp edilmek istendi. Olay yerine gelen Belediye zabıtalarında da direnen İnşaatçılar, şehrin göbeğinde terör estiriyorlar. 


YETKİLİLER NE ZAMAN ÖNLEM ALACAK 


Yolları hoyratça tahrip eden, bozulmalarına sebep olan, kafalarına göre yolları kapatan, hiçbir güvenlik önleminin olmamasının yanı sıra olası herhangi bir İş kazasının olmaması ve çevrede bulunan Vatandaşların şikayetlerin bir an evvel sonlana bilmesi için başta Muratpaşa Belediyesi olmak üzere Antalya SGK genel Müdürlüğü ve iş sağlığı uzmanları tarafından konuya el atılması, Yapı denetimini üstlenen firmaya da bir yaptırım yapılması gerekiyor. 


 İNŞAAT İŞÇİLERİNİN İŞ GÜVENLİĞİ DE YOK


 İnşaatın tüm bu olumsuzluklarla devam etmesine karşın, İnşaatta bulunan işçilerinde herhangi bir önlem almamsı dikkatlerden kaçmadı. Bu kadar umarsızca çalışan bu işçilerin ise SGK'ya kayıtlarının olup olmadığı ve kendilerinin Sosyal Güvenliklerinin olup olmadığı merak ediliyor. 


Antalya Hilal 


Geri Dön