28 / 04 / 2024

Antalya'daki metruk bina yıkılmayı bekliyor!

Antalya'daki metruk bina yıkılmayı bekliyor!

Antalya'da Gençlik Mahallesi Işıklar Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı apartmanda 2009 yılında yaşanan patlamadan sonra kullanılmaz hale geldi. Binanın akıbetinin ne olacağı ise hala bilinmiyor.




Antalya'da Gençlik Mahallesi Işıklar Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı apartmanda 2009 yılında yaşanan patlamadan sonra kullanılmaz hale geldi. Binanın akıbetinin ne olacağı ise hala bilinmiyor. Metruk halde olan bina daha çok evsizlerin ve hayvanların kaldığı bir yer olduğu görülüyor. Cadde üzerinde bulunan esnaf ise, binanın yıkılacağını söylüyor. Yapı denetimden yetkililerin gelip binayı incelediklerini ifade eden bir esnaf, "Burası kentsel dönüşüm olacakmış. Binanın yıkılacağını söylüyorlar, ama ne zaman yıkılacak bilmiyoruz" dedi. 


'İNSANLAR KORKUYOR' 


Binada hayvanların ve evsizlerin kaldığını söyleyen başka bir esnaf ise, bir çok vatandaşın polise şikayet ettiklerini söyledi. Evsizlerin insanları rahatsız ettiğini belirten esnaf, "Apartmanın ikinci katında kalıyorlar. Buradan geçen vatandaşları rahatsız ediyorlar. Polisler de bir şey yapmıyor artık. Onları tanıyor galiba. Evsizlerden birisi orta yaşlı. Vatandaşlar, baktığı zaman bağırıp çağırmaya başlıyor. 

Doğal olarak insanlar da korkuyor" diye konuştu. Binanın yıllardır bu şekilde durduğunu söyleyen esnaf, Işıklar Caddesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşümü beklediklerini kaydetti. 



Antalya Gündem




Geri Dön