27 / 04 / 2024

Kartal'daki 101 riskli metruk bina yıkıldı!

Kartal'daki 101 riskli metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi, vatandaşlara ve çevreye risk oluşturan metruk binalar ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu alınan binaların yıkımını gerçekleştirdi. Bölgede bulunan 101 riskli metruk bina yıkıldı.



Kartal Orhantepe Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yaşanan felaket sonrasında olası faciaları engellemek isteyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğüyle bölgede metruk ve 6306 Sayılı yasaya göre tahliye edilen binalara adeta savaş açıldı. Kartal Belediyesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Valiliği ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından metruk ve riskli binaların bir an önce yıkılması ile ilgili yazılar sonrasında çalışmalara başlayan Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Kartal’da 101 riskli ve metruk binanın yıkımı gerçekleştirdi.

69 riskli bina yıkıldı 

Hem asayiş hem de çevre sağlığı nedeniyle özellikle de çocuklar için büyük tehlikeye neden olan metruk yapıların ve riskli binaların yıkımı için sahiplerine tebligat gönderen Kartal Belediyesi, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu almış 69 binadan 57’sinin yıkımını tamamladı. Yıkımlar için yasal süreler dikkate alınırken, geriye kalan 12 yapı da Kartal Belediyesi’nin girişimleri ile sahipleri tarafından yıkıldı. 

32 metruk yapı yıkıldı

Kartal’da en çok şikayet edilen konular arasında yer alan metruk yapılarla ilgili çalışmalarda bulunan Kartal Belediyesi, son 1 yılda 32 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. İçlerinde pek çok asayiş olayının yaşandığıyla ilgili ihbarlar yapılan ve çevre sakinlerine büyük sorun oluşturan metruk binalar hakkında çalışmalarda bulunan Kartal Belediyesi ekipleri, 32 metruk binanın yıkımını tamamladı. Binalardan 22 tanesi Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkılırken, 10'u da bina sahipleri tarafın yıkıldı. 

101. yıkım Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleşti 

Yıkım çalışmalarının yapıldığı son 3 adres Yakacık Çarşı Mahallesi Melike Sokak, Hürriyet Mahallesi Tılsım ve Sarp Sokaklar oldu. Her 3 adreste de bulunan metruk binalar Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı. Yıkımların ardından toz çıkmaması için tazyikli su kullanıldı ve zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemi alındı. Hürriyet Mahallesi'ndeki yıkım ise 101. yıkım oldu.


Geri Dön