28 / 04 / 2024

Antalya'daki Osmanlı mirasçıları bir araya geldi!

Antalya'daki Osmanlı mirasçıları bir araya geldi!

Antalya'da 61 yıldır süren miras davası ile ilgili ailelerle anlaşan bir danışmanlık firması Osmanlı mirasçılarını bir araya getirdi..



Antalya'da 61 yıldır süren miras davası ile ilgili ailelerle anlaşan bir danışmanlık firması tarafından ANFAŞ Expo Cender'de toplantı düzenlendi. Toplantıya avukatlar, danışmanlık firmasının yöneticileri ile hak talebinde bulunan bin kadar mirasçı katılım gösterdi.

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre, Serik, Aksu, Muratpaşa ilçelerine bağlı bazı mahallelerde yer alan milyarlarca liralık değerdeki arazilerini isteyen mirasçılar, avukatlarla davanın son durumu hakkında bilgi aldı.

Danışmanlık firmasının sahibi Faruk Keleş, Osmanlı mirasçıları Hacı Ömer Ağa, Arap Süleyman, Serikli Süleyman Ağa, Hacıveliağalar, Tekelioğulları ve Baltalar gruplarının mirasçılarıyla bir araya geldiklerini açıkladı.

Keleş, Antalya'da 61 yıldır süren davalara son 1,5 yıldır müdahil olduklarını belirterek bu süre içinde vekaletler, sözleşme ve anlaşmalar yaptıklarını, mirasçıların soy bağlarını araştırdıklarını söyledi.

Muratpaşa ilçesindeki "Meltem davası"nda Arap Süleyman ile Serik'te bulunan tüccar Serikli Süleyman'ın aynı kişi gösterildiğini öne süren Keleş şu açıklamalarda bulundu:

"Yıllarca böyle devam ederek gitmiş. Belgelerini mahkeme dosyalarını araştırdık, gerçekten de Arap Süleyman ile Serikli Süleyman farklı kişilermiş. Serikli Süleyman Serik, Kumköy ve Cumali'de malları olan bir insan. Arap Süleyman da Aksu, Meltem, Bahçelievler'de malları olan kişiler. Farklı kişiler olduklarını belgelerle ispat ettik. Arap Süleyman'ın mirasıyla ilgili geçen ay mahkeme vardı."

"Sahte mirasçılar mal paylaşımına gitmiş"

Keleş, davalarla ilgili dolandırıcılık yapıldığını, kendisini varis olarak gösteren kişinin evraklarının sahte olduğunu ispat ettiklerini ileri süren  evrakın aslını Antalya 3. Asliye Mahkemesine sunduklarını bildirdi.

Bu kişinin evraklarında oynamalar olduğunu da ifade eden Keleş, "Bilir kişiler bu şekilde yanılarak veraset ilanı çıkarmış, gerçek mirasçılar yok sayılarak sahte mirasçılar miras paylaşımına gitmiş. Biz de belgelerimizi evraklarımızı ortaya koyarak bu durumu engelledik." dedi.

Keleş, Meltem, Bahçelievler, Aksu, Serik davalarının hepsinin birbirine girdiğini belirterek herkesin kendi mallarına müdahil olacağını, davanın erken biteceğini sözlerine ekledi. Keleş, Meltem ve Bahçelievler'de hak iddia edilen 450 dönümlük arazi içerisinde Antalya Adalet Sarayı ve Akdeniz Üniversitesinin de bulunduğunu söyledi.


 


Geri Dön