12 / 05 / 2024

61 yıllık miras davası

61 yıllık miras davası

Antalya'da 61 yıldır süren miras davası ile ilgili ailelerle anlaşan bir danışmanlık firması Osmanlı mirasçılarını bir araya getirdi..

23 yıllık arazi anlaşmazlığına arabulucu ayarı!

23 yıllık miras davası arabuluculuk yöntemi ile çözüme kavuştu. Yıllardır devam eden miras kavgası 15 günde çözüme kavuştu.

Yıllık ev vergisi ne kadar 2021?

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri başladı. Peki yıllık ev vergisi ne kadar 2021? İşte tüm merak edilenler...

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Bodrum'daki 200 yıllık miras mahkemeyle satılacak!

Bodrum ilçesinde, voyvoda (Osmanlı'da devlet adına vergileri toplayan görevli) Hacı Hüseyin Ağa'nın 8 çocuğundan 2'si olan Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen 200 yıllık miras için toplantı düzenlendi.

648 yıllık çivisiz Mahmutbey Camii UNESCO Dünya Kültür Mirası'na aday gösterildi!

648 yıllık tek bir çivi bile kullanılmadan ahşap bindirme tekniğiyle yapılan Kastamonu' nun Kasaba köyündeki Mahmutbey Camii, UNESCO Dünya Kültür Mirası ' na aday gösterildi.

Bursa'da 500 yıllık Davut Paşa Mescidi restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı Hanlar Bölgesi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday olan Büyükşehir Belediyesi, Kayhan Reyhan bölgesindeki 500 yıllık Davut Paşa Mescidi'nin restorasyon çalışmalarına hız verdi...

Bulgaristan'da 473 yıllık Osmanlı mirası cami ibadete açıldı!

Bulgaristan’ın Gerlova bölgesindeki 473 yıllık Osmanlı mirası tarihî cami de restore edilerek ibadete açıldı. Caminin iç ve dış yenileme çalışmaları iki ay gibi kısa bir sürede tamamlandı...

Foça'da 300 yıllık tarihi Osmanlı hamamı hayat bulacak!

Bülent Değerli, 'Osmanlı dönemine ait olup, yaklaşık 300 yıllık geçmişi olan bu tarihi hamam bize aile büyüklerimizden miras kaldı' dedi. Değerli Restorasyon çalışmalarına İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) destek verdiğini dile getirdi

Konut kredisi yıllık maliyet oranı!

Konut kredisi yıllık maliyet oranı nasıl hesaplanır? İşte Konut Finansmanı Sisteminde Erken Ödeme İndirimi ve Yıllık Maliyet Oranı Hesaplama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamındaki hesaplama formülü...

Nuruosmaniye'nin 265 yıllık sarnıcı büyük ölçüde temizlendi!

Restorasyon sırasında Nuruosmaniye Camisi'nin altında ortaya çıkan, sadece caminin değil, Kapalıçarşı'nın etrafından gelen suları toplayarak, Haliç'e aktaran 265 yıllık sarnıç ve su terazisinin temizliği büyük ölçüde tamamlandı

61 yıllık miras davası Haberi

61 yıllık miras davası

Antalya'da 61 yıldır süren miras davası ile ilgili ailelerle anlaşan bir danışmanlık firması tarafından ANFAŞ Expo Cender'de toplantı düzenlendi. Toplantıya avukatlar, danışmanlık firmasının yöneticileri ile hak talebinde bulunan bin kadar mirasçı katılım gösterdi.

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre, Serik, Aksu, Muratpaşa ilçelerine bağlı bazı mahallelerde yer alan milyarlarca liralık değerdeki arazilerini isteyen mirasçılar, avukatlarla davanın son durumu hakkında bilgi aldı.

Danışmanlık firmasının sahibi Faruk Keleş, Osmanlı mirasçıları Hacı Ömer Ağa, Arap Süleyman, Serikli Süleyman Ağa, Hacıveliağalar, Tekelioğulları ve Baltalar gruplarının mirasçılarıyla bir araya geldiklerini açıkladı.

Keleş, Antalya'da 61 yıldır süren davalara son 1,5 yıldır müdahil olduklarını belirterek bu süre içinde vekaletler, sözleşme ve anlaşmalar yaptıklarını, mirasçıların soy bağlarını araştırdıklarını söyledi.

Muratpaşa ilçesindeki "Meltem davası"nda Arap Süleyman ile Serik'te bulunan tüccar Serikli Süleyman'ın...