29 / 04 / 2024

Antalya'daki taç kapı onaylı projeyle yapıldı!

Antalya'daki taç kapı onaylı projeyle yapıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Antalya'nın Korkuteli ilçesinde bulunan 800 yıllık taç kapının restorasyonuyla ilgili açıklama geldi. Bakanlık, taç kapının onaylı projeyle yapıldığını belirtti.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde bulunan 800 yıllık taç kapının restorasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakanlık, yaptığı açıklamada ilk şirkete işin gereklerini yerine getirmediği için ihaleden el çektirildiğini, taç kapının onaylı projeyle yapıldığını ifade etti.

Bakanlık yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Onaylı restorasyon projeleri doğrultusunda restorasyon uygulaması yapılan camii portal kapı ve kuzey cephe taşları numaralandırılarak sökülmüştür. İddianın aksine, yapının içerisinde yer olmadığından yapının kuzeyindeki yol ilgili belediyesinden izin alınarak kapatılmış, bu alana numaralandırılıp sökülen taşlar ahşap takozlar üzerinde, üst üste gelmeyecek şekilde istiflenmiştir. Belediyenin taşları istiflediğimiz bu alanda herhangi bir yol çalışması olmadığı gibi, korunması gerekli herhangi bir taşımız da kaybolmamıştır. ” 


Geri Dön