27 / 04 / 2024

Antalya'daki tarihi evler gelecek yıl turizme hazır hale gelecek!

Antalya'daki tarihi evler gelecek yıl turizme hazır hale gelecek!

Antalya"nın İbradı ilçesine bağlı Ormana beldesinde restorasyonu yapılan tarihi evlerin gelecek yıl turizm sezonuna hazır hale getirileceği bildirildi...



Ormana Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede 100 yıldan fazla süredir ayakta duran tarihi cumbalı evlerin koruma altına alındığını, restorasyonu devam eden tarihi evleri, gelecek yıl ilkbahar aylarından itibaren turizme açacaklarını söyledi.
               
Beldede 49 evin koruma altında olduğunu anlatan Keskin, bu evler için koruma imar planı hazırlandığını da ifade etti.
               
İmar planının önümüzdeki günlerde tamamlanacağını bildiren Keskin, daha sonra da evlerin bulunduğu bölgede Arnavut kaldırımı çalışması başlatacaklarını açıkladı.
               
Beldenin alternatif turizm bölgesi olarak ilgi çekeceğine inandıklarını dile getiren Keskin, şöyle konuştu:
               
'Beldemiz, Antalya"nın oksijen deposu ve sıcak yaz günlerinin serin alternatifi. Antalya denince deniz, kum, güneş akla geliyor. çalışmalarımız tamamlanınca burası özellikle yaz döneminde büyük ilgi görecek. Tarihi konakları hizmete açarak alternatif turizmde Ormana"yı merkez haline getirmek istiyoruz. Beldemiz coğrafyası, iklim yapısı, bitki çeşitliliği ve endemik bitki türü zenginliği bakımından doğa sporları turizmine de elverişli. Antalya, Manavgat, Serik, Belek ve Side"ye gelen tatilcileri Ormana"ya bekliyoruz.'
               
Keskin, beldenin yurt dışında tanıtımı için de çalışmalar yaptıklarını, özellikle dağ bisikleti sporunu yaygınlaştırmak için de Almanya"dan yetkililerle görüşmelerinin sürdüğünü anlattı.
               
Hedeflerinin Ormana"yı en kısa zamanda ikinci Safranbolu ve Beypazarı yapmak olduğunu söyleyen Keskin, 'Evlerimiz yeni sezonda turizme hizmet vermeye elverişli hale gelecek. 150 bin TL bütçe ayırarak 2 tarihi konağımızı da restore ettiriyoruz. Geri kalan 70 evin restorasyonu için de Kültür ve Turizm Bakanlığından destek bekliyoruz. Bundan sonra doğa turizminin kalbi Toroslar"ın eteğinde atacak' dedi.
A.A


Geri Dön