03 / 05 / 2024

Antalyalılar yeşil alan azlığından şikayetçi!

Antalyalılar yeşil alan azlığından şikayetçi!

Turizmin lider şehri konumundaki Antalya'da birçok mahalle şimdiden ev ve konutlara doymuş durumda. Yapılaşmanın hız kesmeden devam ettiği şehir genelinde, maalesef yeşil alanlar da günden güne yok oluyor...




Konyaaltı ilçesinin mahallelerinden biri olan Arapsuyu'nda bazı vatandaşlar eskisi gibi balık tutamadıkları bunda kirlenen su kanalarının etkisinin olduğunu söylediler. 


Turizmin lider şehri konumundaki Antalya'da birçok mahalle şimdiden ev ve konutlara doymuş durumda. Yapılaşmanın hız kesmeden devam ettiği şehir genelinde, maalesef yeşil alanlar da günden güne yok oluyor. 

Lüks konutların ve villaların peş peşe yükseldiği Arapsuyu Mahalleside Antalya'nın bu açıdan gelecek için kafaları karıştırıyor. Bazı mahalle sakinleri geçmişte Arapsuyu ve Konyaaltı'nın çok yeşil ve insanların parmakla gösterdiği bir yer iken bu gün ne yazık ki lüks konutlarla adının anıldığını belirttiler. Bir kısım vatandaş, mahallenin ortasından geçen su kanallarında çok güzel balık avladıklarını, ancak şimdi ise bunun mümkün olmadığını söylediler.


Antalya Hilal


Geri Dön