28 / 04 / 2024

Ataköylülerden 1. Kısım'da yeşil alan savunması!

Ataköylülerden 1. Kısım'da yeşil alan savunması!

Ataköylülerin büyük mücadelesine rağmen sahiller imara açıldı. Semt sakinleri şimdi de 1. Kısım'daki yeşil alan için savaş   başlattı ve bu kez oldukça karalılar....



Ataköy'de yeşil kavgası yeniden başladı. Geçen yıl sahilin imara açılmasını engellemek için 1     büyük mücadele veren fakat     betonlaşmaya engel olamayan çevre sakinleri, bu kez de 1. Kısım'da, binaların arasındaki yeşil alanlar için ayaklandı. Zira bu alanların da yapılaşmaya açılacağına, hatta yapılması muhtemel otel için belediyenin ruhsat verdiğine dair ciddi söylentiler dolaşıyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta bu konuyu gündeme getirmiştik. Ataköylülerin korkularını Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'e iletmiştik.

SOKAKLARA DÖKÜLDÜLER


BAşžKAN da 'Sahile otel ruhsatı verildi, 1. Kısımdaki yeşil alanlarda böyle bir proje yok' demişti. Fakat bu açıklamalar Ataköylüleri tatmin etmedi. Başkan'ın geçen yıl sahil için de önce 'İmara açılmayacak' dediğini sonra otel ruhsatı verdiğini söyleyen vatandaşlar, bu soruna dikkat çekmek için dün sokaklara döküldü. 1. Kısım'da toplanan semt sakinleri, '50 yıllık yeşil alanları imara açtırmayız. Bu kez kararlıyız' diye haykırdı. Ataköylüler, betonlaşmaya karşı hukuki mücadele vermeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

Habertürk


Geri Dön