29 / 04 / 2024

Antalya'ya gelen turistler her şey dahil paketini tercih ediyor!

Antalya'ya gelen turistler her şey dahil paketini tercih ediyor!

Kaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya'ya göre Antalya'daki oteller çok gelişmesine rağmen bölge 2 yıldızda kaldı. Bu nedenle zengin turist dahi otel dışına çıkmak istemiyor, her şey dahil devam ediyor...



Türkiye'deki otellerde uygulanan her şey dahil sisteminin bölgeyi olumsuz etkilediğine dair sektörden itiraz geldi. Otelcilik sektörü hızla gelişirken bölgenin buna paralel ilerlemediğini belirten Kaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, her şey dahil sisteminin zorunlu olarak doğduğunu söyledi. Kaya, "Antalya'da oteller 2000'e kadar oda kahvaltı çalıştı. Ama müşterimiz dışarıda restoran bulamadı, sahte içkiyle zehirlendi. Turizmciler sektörü gelişti ama şehir gelişmedi. Otelciler her şey dahil sistemine geçmek zorunda kaldı" dedi. 


ZENGİN DE SU SİSTEMDE 

Özellikle Antalya'daki otellerin çok geliştiğini ama bölgenin 2 yıldızda kaldığını ifade eden Kaya, bölgenin de artık her şey dahil konseptiyle büyüdüğünü kaydetti. Kaya "Artık zengin turist de bu sistemde konaklıyor. Palazzo markamız bunun örneği" diye konuştu. Kaya Grup olarak 10 dünya markasından biri olmayı hedeflediklerini dile getiren Kaya, bunun için Türk turistin de yurtdışı tatil kültürünün gelişmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Sheraton ve Hilton gibi markalar Avrupalı'nın tatil yaptığı ülkede otel açarak global bir marka oldu. Bizde yurtdışında tatil kültürü bir Avrupalı kadar gelişmedi." 


AVUKATLAR ÇALIŞAN MOTİVASYONUNU BOZUYOR

Sektörün en büyük sorunlarından biri olan nitelikli personel konusuna da değinen Kaya, bunun aşırı sirkülasyondan kaynaklandığını belirtti. Bu durumun avukatlar tarafından suiistimal edildiğini vurgulayan Kaya, çalışanların tazminat konusunda çeşitli vaatlerle kandırıldığını söyledi. Son dönemde, özellikle güney sahillerinde bu sorunun büyüdüğünü belirten Kaya, "Kötü niyetli avukatlar 10 bin TL tazminat alacak bir çalışanı 'Buradan 50 bin TL koparırız' diyerek kandırıp insanların motivasyonunu bozuyor" diye konuştu. Konunun çözülmesi için devlet tarafından kıdem tazminatı fonunun kurulmasını talep ettiklerini belirten Kaya şunları söyledi: "İşveren her ay devlete kıdem tazminatı ödesin. Çalışan da tazminatını devletten alsın. Böylece çalışanla işveren mahkemelik olmaz. Bu durum çalışana da yaramıyor, en çok avukatlar nemalanıyor." 


Betül Alakent/Sabah Gazetesi


Geri Dön