Ekonomi

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı.. Salgın hastalık sonrası turizm patlaması yaşayan Antalya’da sezon boyunca oteller tamamen dolu şekilde çalıştı

Antalya turizmde Kovid-19 pandemisi sonrası en yoğun dönemini yaşıyor. Salgın hastalık sonrası turizm patlaması yaşayan Antalya’da sezon boyunca oteller tamamen dolu şekilde çalıştı. Denizi, kumu, güneşi, tarihi, kültürel yapıları, antik kentleri ve doğal güzellikleri ile turistlerin ilk durağı olan kentte turizm hareketliliği sektör paydaşlarının yüzünü güldürüyor.

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yayınladığı verilere göre, 1 Ocak ile 30 Eylül tarihleri arasında hava yolunu kullanarak kenti ziyaret eden yabancı turist sayısı 11 milyon 27 bin 94 olarak kaydedildi. Geçen yıla göre ise aynı dönemde yüzde 57 oranında bir artış yaşandığı gözlemleniyor.

Ruslar ilk sırayı kaptı

2022 yıl Eylül ayında, 1 milyon 732 bin 304 turistin ziyaret ettiği turizm cenneti Antalya’ya, bu yıl da aynı dönemde 1 milyon 989 bin 154 kişi ziyarete geldi. Eylül ayı rakamlarında bakıldığında da geçen yıla göre yüzde 15'lik bir artış olduğu belirtildi.

Antalya'yı ziyaret eden turistlerin ülkelerine göre sıralarsak Ruslar ilk sırada yer aldı. 9 ayda kente Rusya'dan 2 milyon 339 bin 536 turist ziyarete geldi.

Rusya'yı ise 2 milyon 195 bin 860 turistle Almanya, 952 bin 246 turistle de İngiltere takip etti. İlk 10'da ise Polonya, Hollanda, Kazakistan, Romanya, İsrail, Çekya ve Danimarka oldu.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Sayı 9 milyonu geçti! Akın akın geldiler

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!