06 / 05 / 2024

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..



Ruslar ilk sırayı kaptı

2022 yıl Eylül ayında, 1 milyon 732 bin 304 turistin ziyaret ettiği turizm cenneti Antalya’ya, bu yıl da aynı dönemde 1 milyon 989 bin 154 kişi ziyarete geldi. Eylül ayı rakamlarında bakıldığında da geçen yıla göre yüzde 15'lik bir artış olduğu belirtildi.

Antalya'yı ziyaret eden turistlerin ülkelerine göre sıralarsak Ruslar ilk sırada yer aldı. 9 ayda kente Rusya'dan 2 milyon 339 bin 536 turist ziyarete geldi.

Rusya'yı ise 2 milyon 195 bin 860 turistle Almanya, 952 bin 246 turistle de İngiltere takip etti. İlk 10'da ise Polonya, Hollanda, Kazakistan, Romanya, İsrail, Çekya ve Danimarka oldu.

Antalya ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Aynı durum Trabzon’da da yaşandı.

Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok tarihi merkezi bünyesinde barından Trabzon'da, yaz sezonu hareketli geçti. Günlük sefer sayısı 30'a çıkarılan 'charter' uçuşları ile birlikte hava yoluyla kente gelen turist sayısı, 600 bini geçti.

 Özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerden gelen turistlerle dolan kentte, turizm geliri 1 milyar dolar oldu. Otel, pansiyon, araç kiralama ve tur acentelerinin tam kapasite hizmet verdiği kentte, turizm hareketliliğinin devam etmesi bekleniyor.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Sayı 9 milyonu geçti! Akın akın geldiler

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön