02 / 05 / 2024

Antplato satışları başlıyor!

Antplato satışları başlıyor!

Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato’nun satış ekibinden Zeynep Ülker ve Özkan Özer ofis satışları ve Antplato hakkındaki sorularımızı yanıtladılar.



Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato’nun satış ekibinden Zeynep Ülker ve Özkan Özer ofis satışları ve Antplato hakkındaki sorularımızı yanıtladılar. Ekip, erken satışlarda sunulan fırsatlardan yararlanmak ve bilgi edinmek isteyenleri Halkalı satış ofisine bekliyor. 


İçinde olduğumuz dönemde, yatırımcılar için diğer yatırım araçlarına göre ofis satın almanın artıları neler?


ZEYNEP ÜLKER: Öncelikle ofis projelerinin arz oranı konut projeleri arzına göre daha düşük ve piyasada profesyonel hizmet verebilen ofis projesi sayısı çok az. Ayrıca istenen her bölgede nitelikli ofis bulabilmek mümkün değil. Tüm bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda ve yatırıma yönelik bakıldığında, hem ofis kira getirilerinin hem de ikinci el ofis satış fiyatları ve oranlarının diğer yatırım araçlarına göre daha yüksek olduğu bir gerçek.


ÖZKAN ÖZER: Son zamanlarda yaşanan gelişmelere istinaden Türkiye'de gayrimenkul yatırımının en istikrarlı yatırım aracı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu anlamda gayrimenkulde ofis ve konut alımı birbirinden çok farklı olmayıp küçük nüanslara sahip. Gayrimenkul yatırımındaki en önemli nokta, doğru lokasyon ve doğru güvenilir projeye yatırım yapmak.


Ofis projelerinde kon utlara yönel i kartı olarak değerlendirebileceğimiz fark, ofislerin daha sık kiralamaya uygun olabileceği ve kira getirilerinin konuta göre daha hızlı bir şekilde değer kazanabilmesi. Özellikle ticari binalarda yer alan firma isim ve değerleri bu artışta önemli bir etken oluyor. Antplato, iddialı bir proje. Özellikle konumuyla ilgi çekiyor. Basın Ekspres Yolu'nu bunca önemli kılan unsurlar neler?


ZEYNEP ÜLKER: Biz Ant Yapı olarak diğer projelerde olduğu gibi Antplato ofis projesine de iddialı giriyoruz. Günümüz şartlarında ulaşım herkes tarafından ilk seçeneklerden biri olarak değerlendiriliyor. Basın Ekspres yolunun yeni prestij bölgesi seçilmiş olmasıyla birlikte değerlendirecek olursak, bu bölgeyi önemli kılan birçok unsur çıkıyor karşınıza. Bölgenin ulaşım kolaylığı, yeni yapılacak metro hatlarının hemen yanı başında oluşu, havaalanına çok yakın olması, AVM-otel-rezi-dans projeleriyle çevrili olmasının çok büyük avantajları var. Biz de bu avantajları yakalamak ve müşterilerimize de yakalatmak amacındayız. Ayrıca Basın Ekspres Yolu taşınmaz alım-satımınında en hızlı olduğu bölgelerin başında yer alıyor.


ÖZKAN ÖZER: Son yıllarda değeri devamlı artan ve prestij merkezi haline gelen Basın Ekspres Yolu, İstanbul'un yeni cazibe merkezi oldu. Sel baskınları ve mortgage krizinin bölge üzerindeki olumsuz etkisinin ortadan kaldırılmasıyla değer artışında yükselen bölge, yatırımcıların ilk tercihleri arasında yer almakta. Burası, havaalanına yakınlık, fuar merkezi ve hem E-5 hem de E-6'yı birleştirme özelliğiyle birçok inşaat firmasının proje yapmak için birbiriyle yarıştığı bir bölgeye dönüştü.


Prestijli projeler hız kazanmış durumda. Konut, ticari ofis, rezidans, otel I inşaatı son sürat devam etmekte ve edeceği öngörülmekte. Şu anda var olan otel sayısından çok daha fazlası halen inşa edilmekte.


Yeni Maslak olma yolunda ilerleyen bölge son on yılda değerini 15-20 kat arasında artırdı. Bu gelişime bağlı olarak bölgedeki endüstriyel oluşum yerini yeni projelere bırakıyor. Yeni projelerin cazibesi bir diğerini tetikliyor. Hızlı gelişime bağlı olarak lüks ve prestijli AVM yatırımları bölgeye dışarıdan da insan çekerek Basın Ekspres Yolu'nun değerlenmesine ve pazarlanmasına katkıda bulunuyor. Yapılması kararlaştırılan metro ve  Marmaray  projeleri bu bölgenin İstanbul içindeki değerini daha da artırmakta.


Antplato'nun mimari tasarım açısından özellikleri neler?

de kullanıcılar kendi kurumsal tarzını taşıyan iç mekân düzenlemeleri yapabilecek. Bunun için yapılması gereken sadece ihtiyaç noktalarını belirlemek, uygun malzeme ve tasarımı oluşturmak. 3.90 m. yükseklik tamamen boş ve açık bir alan olarak teslim alınacak ofis birimlerinde gerekli tüm altyapı, sonlandırma işlemi için birimlerin girişinde hazır olacak, istenirse ofis veya home ofislerin iç mekân imalatının yapımında Ant Yapı'dan da destek alınabilecek.


İnşaat ne zaman başlayacak? Ofisler ne zaman teslim edilecek?


ZEYNEP ÜLKER ve ÖZKAN ÖZER: Antplato inşaatı bu ay başlıyor. Yani 2015 Nisan ayında. Aralık 2016'da da teslim edilmesi planlanıyor.


Erken satışlar için belli avantajlar var mı?

ZEYNEP ÜLKER: 


Anplato çevreye duyarlı bir çalışma ve yaşam alanı olacak. Proje içerisinde enerji tasarrufu , yeşili ve doğayı koruyan bir sistem -ar. Elektrikli ve hibrit araçlar için özel alanlar tasarlandı. Bunun yanı sıra modüler sistemli bir proje söz konusu. Bunun en büyük avantajı metrekare kısıtlaması olmadan istediğiniz büyüklükte ofise sahip olma -e alan içerisinde istenildiği gibi rahatça hareket edebilme imkânı sağ-aması. Ayrıca kullanıcıları çalışma alanından uzaklaştırmadan sağlık ve sosyal alanlarla buluşturuyoruz.



Ant Yapı İnsan ve Yaşam Dergisi 



Geri Dön