10 / 05 / 2024

Antre ve koridorlar kitaplık için ideal çözümler olabilir!

Antre ve koridorlar kitaplık için ideal çözümler olabilir!

Kapıyı açıp eve girdiğiniz ve çoğu zaman metrekare kaybı olarak gördüğünüz antre veya koridorlar kitaplık çözümleri için ideal duvarlara sahip olabilir



Kitap okumayı sevenler için yaşamın bir parçası. Kitaplarınızın başlı başına bir dekorasyon unsuru olarak değerlendirilebileceğini hiç düşündünüz mü Kapıyı açıp eve girdiğiniz ve çoğu zaman metrekare kaybı olarak gördüğünüz antre veya koridorlar kitaplık çözümleri için ideal duvarlara sahip olabilir. Klasik bir mekân anlayışından, kitapların renk ve dokusuyla sofistike bir atmosfere geçiş yapmak elinizde. Tüm boş duvarlarınızı gözünüzün önünden geçirin. Hacimden yararlanarak üst kotlara yapacağınız raflar ile çok renkli ve keyifli mekânlara dönüşebilir eviniz.

MEKÂNI TANIMLAR
Yemek masalarının arkasında, televizyon üniteleri içinde veya okuma köşelerini tasarlarken duvarlarınızı dikkatle ele alın. Bu duvarlar evin ana rengini, hareketini, kokusunu, duygusunu verecek duvarlar haline dönüşebilir. Kitap rafları veya özel tasarım duvar-kitaplık kombinasyonları ile salonunuz dört duvar olmaktan çıkar.

Aynı mekân içinde bazı işlevleri birbirinden ayırmak için kullanacağınız kütüphane üniteleri, alçak, yüksek modelleri ve çift taraflı kullanımları sayesinde hem işlevsel hem görsel açıdan mekâna zenginlik katar.

Merdiven altları, merdiven korkulukları, ayakkabı dolapları tasarlanırken üst kotlarda kullanılacak duvar yüzeyleri, banyo ve wc hacimlerindeki nişler, çocuk odalarında yatak başlan vb. aklınıza gelebilecek pek çok irili ufaklı duvar yüzeyi ve boşluklar kitaplarla çözüm bulabilir.

KENDİ BAŞINA HEYKEL
Bazı ürünler vardır, vazgeçtiğiniz bir şifonyerin çekmecesi, muhtelif mobilyalardan kalan metal parçalar, sağlam meyve sandıkları, kullanılmayan oyuncak kutuları vb. hepsiyle duvarlarınızda çeşitli çalışmalar yaparak kendinize ait kitap duvarları elde edebilirsiniz. Tasarımcılar ise renk ve obje olarak sıra sıra raf düzeninin çok ötesine geçmiş durumdalar.

Esin Tümer/Habertürk

 


Geri Dön