27 / 04 / 2024

AOÇ arazisinin imar değişikliği meclis gündeminde!

AOÇ arazisinin imar değişikliği meclis gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği arazisine ve bu arazinin imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Nihat Yeşil, Atatürk Orman Çiftliği arazisine ve bu arazinin imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yeşil, ''Atatürk Orman Çiftliği'nin 1925 yılında yaklaşık 55 bin 540 dekar olan arazisinin 2015 yılı sonunda 33 bin 256 dekara gerilediği tespit edilmiştir. Çiftlik arazisi, geçtiğimiz yıllarda yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Millet Camii ile Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptırılan Ankapark projesi gibi çok sayıda projeyle yapılaşmaya açılmıştır. Ayrıca Çiftlik arazileri, Medipol Üniversitesi gibi çok sayıda kuruma da tahsis edildiği kamuoyuna yansımış bilgiler arasındadır. Ankara Valiliği'ne bağlı Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, “Atatürk Orman Çiftliği arazisi olan birinci derece doğal ve tarihi sit alanı içerisinde yer alan 250 bin metrekarelik alana ilişkin" koruma amaçlı imar planı değişikliğinin askıya çıkarıldığını belirterek alanın askeri alan statüsüne dönüştürüldüğünü açıklanmıştır'' diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'in soruları:
1- Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararlarına rağmen, Çiftlik arazisinin kaç hektarlık alanı imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılmıştır, kaç hektarlık alanı açılmamıştır, ne kadarlık alan üzerinde imar değişikliği ile planlama çalışması devam etmektedir? 
2- Atatürk Orman Çiftliği arazileri, hangi kamu kuruluşlarına ve özel şirketlere kiralanmıştır? 
3-Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan çiftlik arazisinin koruma amaçlı imar planı hangi kamu yararına dayandırılarak askıya alınmıştır? 
4- Atatürk Orman Çiftliği arazisinin, bir kısmının askeri alan statüsüne dönüştürülerek koruma vasfının sonlandırılması hangi hukuki gerekçeye dayandırılarak yapılaşmanın yolu açılmaktadır? 
5- Atatürk Orman Çiftliği'nin verimli tarım arazilerinde, imar değişikliği yapılması için Tarım Orman Bakanlığı'ndan görüş alınmış mıdır? 


Geri Dön