29 / 04 / 2024

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.



İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleşen bir binanın yanındaki 40 yıllık bina ile ortak duvarı kullandığı gün yüzüne çıktı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kentsel dönüşüm kapsamında binanın yıkılması ile birlikte yanındaki 10 dairelik apartmanın bir cephesi duvarsız kaldı. Boşaltılan bir cephesinin duvarı olmadığı öğrenilen evde yaşayan Saim Kondu "Bizim binanın duvarı yokmuş. Yıkım ekibini uyardık. Bizi tahliye de etmediler. Şikayetimiz üzerine belediye gelip bizi uyardı. Duvarı kim örecek bilmiyoruz. Kaldık ayaza. Duvarları çalmışlar. Yan binanın duvarını kullanmışlar" dedi.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... Duvarı çalmışlar

Avcılar Merkez Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 5 katlı bir bina yıkılarak, yerine yenisinin inşa edilmesine karar verildi. Oldukça yaşlı olan binanın yıkımının son aşamasında bitişikteki binanın zarar görmemesi içim uğraşılırken yıkım sırasında iki binanın tek duvarının olduğu ortaya çıktı. Kentesel dönüşüme giren evin bitişiğindeki daireninde kepçe darbesi ile duvarlarının yıkıldığı fark edildi. Yaşanan olay sonrası apartman sakinleri belediyeye haber verdi.

Olay yerine intikal eden ekipler yıkım şirketinin sözleşmede dahil edildiği gibi sadece kentsel dönüşüme girecek dairelerin yıkımının yapıldığını, söz konusu iki bina arasında yıllardır ortak duvar kullanıldığını belirledi. Yıkılan duvarın kentsel dönüşüme girecek binaya ait olduğu, müteahhidin 'Maliyeti düşürmek' maksatıyla yaptığı 2. binanın bu cephesine duvar yapmadığı bildirildi. Yanındaki 5 kattaki 10 daire ile 3 dükkan risk altında olduğu gerekçesiyle geçici süreliğine tahliye edildi.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... Duvarı çalmışlar

"DUVARLARI ÇALMIŞLAR"

İşyerinin duvarı yıkılan Aydın Ezer, "Binamızın duvarı yok. Yatmışlar üstüne. Bizim binamızın duvarını da yıkmış oldular. Herkes başına geleni çekecek. Şu an bizim bina ilgili kentsel dönüşüm kararı yok. Herkes evden çıkarıldı. Ne olacağını göreceğiz" diye konuştu.

Apartman sakini Alper Karasoy, "Yan bina ile bitişik yapmışlar. Evi daha büyük göstermek için. Onların duvarı. Yıktırınca biz duvarsız kaldık. Yan dairede çivi çakılsa sesi olduğu gibi sesi geliyordu" dedi.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... Duvarı çalmışlar

"BİZİM BİNANIN DUVARI YOKMUŞ"

Boşaltılan evde yaşayan Saim Kondu, "Bizim binanın duvarı yokmuş. Yıkım ekibini uyardık. Bizi tahliye de etmediler. Şikayetimiz üzerine belediye gelip bizi uyardı. Duvarı kim örecek bilmiyoruz. Kaldık ayaza. Duvarları çalmışlar. Yan binanın duvarını kullanmışlar" diye ifade etti.

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!


Geri Dön