04 / 05 / 2024

Apartmanlara yapılacak mescit alanı genişledi!

Apartmanlara yapılacak mescit alanı genişledi!

Bugün yürürlüğe giren Yeni İmar Yönetmeliği ile apartmanlara yapılacak mescit alanı genişledi. Ayrıca mescitler emsal dışı tutuldu..



Hükumet 2 ay önce 1 Ekim'de (bugün) yürürlüğe girmek üzere çıkardığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğini, uygulamaya bir gün kala inşaat rantını artıracak şekilde değiştirdi. Değişiklikle apartmanlar ile konut dışı yapılarda mescit yapımını teşvik eden madde, müteahhitlere avantaj sağlayacak şekilde yeniden düzenlendi.


Emsal alan kaybı yok

Yeni düzenlemeyle apartmanlarda yapılacak ve emsale dahil edilmeyecek mescitlerin büyüklüğü 100 metrekareden 150 metrekareye; konut dışı yapılardaki mescit alanı büyüklüğü de 150 metrekareden 300 metrekareye çıkarıldı. Böylece apartmanlara mescit yapan müteahhitler konut ya da dükkanlarından vazgeçmeyecek, emsal alan kaybına da uğramayacak.


Yeşil alan azalacak

Yeni yönetmelikle daha önce sadece binanın altına yapılan otoparklar emsal alan dışında tutulurken, bahçeye yapılan otoparklar da kapsama alındı. Bu değişiklikle müteahhitler otoparkları daha masraflı olan bina altlarına yapmak yerine bahçe olarak ayrılan yeşil alanlara yapabilecekleri için müteahhitlerin karı artacak ancak yeşil alanlar azalacak.


Korkusuz




Geri Dön