19 / 05 / 2024

Apple Avrupa'ya 1.7 milyar euroluk yatırım yapıyor!

Apple Avrupa'ya 1.7 milyar euroluk yatırım yapıyor!

Apple, Danimarka ve İrlanda'ya yenilenebilir enerjiyle çalışacak iki veri merkezi inşa ediyor. 1.7 milyar euro'ya mal olacak tesisler 2017'de faaliyete geçecek.



Apple, Avrupa'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak iki veri merkezini inşa etmek için 1,7 milyar euroluk yatırım yapacağını duyurdu. İrlanda'da Gah/vay bölgesi ve Danimarka'nın merkezi Jutland'da yapılacak tesisler Avrupa'daki müşteriler için iTunes Store, App Store, iMessage, Maps ve Siri dahil Apple'ın online hizmetlerini destekleyecek. 


Avrupa'nın en büyüğü Apple Ceo'su Tim Cook, "Bu çok önemli yeni yatınm, Apple'ın bugüne kadar Avrupa'da yaptığı en büyük projeyi temsil ediyor. Faaliyetlerimizi genişletmekten, yüzlerce yerel iş yaratmaktan ve bugüne kadarki en gelişmiş yeşil bina tasarımlarımızdan bazılarını uygulamaya koyacak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz" dedi. 


672 bin iş destekleniyor Apple, 530 bin'i İOS uygulamalarının geliştirilmesiyle doğrudan ilişkili olmak üzere Avrupa'da yaklaşık 672 bin işi destekliyor. 


2 bin yeni istihdam 


Apple şu anda 19 Avrupa ülkesinde 18 bin 300 çalışanı doğrudan istihdam ediyor ve yalnızca son 12 ay içinde 2 bin'in üzerinde çalışanı bünyesine ekledi. 


Şirket geçen yıl tedarikçilere 7,8 milyar euro ödeme yaptı. 


Bugün


Geri Dön