Teknoloji

Apple bazı iPhone 12’leri geri çağırıyor! İşte sebebi...

Apple belirli bir dönemde üretilen iPhone 12 ve iPhone 12 Pro telefon modellerinde ses sorunu yaşandığını açıkladı. Şirket, telefonlarında sorun yaşayan kullanıcılara ücretsiz onarım sağlayacağını duyurdu. Üretilen cihazların küçük bir kısmını kapsayan bu sorun için Apple, hemen harekete geçti ve geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ücretsiz bir onarım programının startını verdi

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinin bazılarında ses sorunu ortaya çıktı!

Ekim 2020 ve Nisan 2021 arasında üretilen iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinin bazılarında alıcı modülündeki bir bileşenin arızalanması nedeniyle ses sorunu yaşandığı ortaya çıktı. Üretilen cihazların küçük bir kısmını kapsayan bu sorun için Apple, hemen harekete geçti ve geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ücretsiz bir onarım programının startını verdi.

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro ses sorunu onarımı 1 yıl daha uzatıldı!

Apple bu onarım programını başlattığında perakende satışından sonraki 2 yıl boyunca cihazların kabul edileceğini açıklamıştı. Bugün yapılan güncelleme ile bu süre 1 yıl daha uzatıldı, böylece toplam süre 3 yıla çıkmış oldu. Yani telefonda satın alındığı günden itibaren 3 yıl içinde ses sorunu çıkarsa Apple o cihazı ücretsiz tamir edeceğini açıkladı. 

iPhone 12 veya iPhone 12 Pro kullanıcıları ses sorununu ücretsiz nasıl yaptırabilecekler?

iPhone 12 veya iPhone 12 Pro kullanan kişilerin, cihazlarında arama yaparken veya arama geldiğinde alıcıdan ses çıkmıyorsa sorunlu cihaz büyük ihtimalle Apple tarafından ücretsiz bir şekilde tamir edilecek. Böyle bir sorunla karşılayan kullanıcılar eğer İstanbul'da yaşıyorlarsa randevu alarak  Apple Store’a gidecek ve burada cihazlarını ücretsiz tamir ettirebilecek. İstanbul dışında farklı bir ilde yaşayanlar ise; bölgede bulunan Apple Yetkili Servis Sağlayıcı’larına cihazlarını teslim ederek Apple'ın sunduğu bu hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max bu programın dışında tutuldu! İşte sebebi....

iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max modelleri ise ücretsiz onarım programının dışında tutuldu. Bazı kullanıcılar bu duruma tepki gösterdi fakat Apple bu modeller için ücretsiz onarımı kabul etmedi. Çünkü en küçük ve en büyük iPhone 12’lerde arızaya sebep olan bileşenler kullanılmıyor. Bu nedenle de ücretsiz onarım bu cihazlar için geçerli sayılmıyor.

Huawei Mate 50 serisinin görüntüleri şirket içinden sızdırıldı!

Bu da oldu! FIFA 23, yanlışlıkla 1 TL'ye satışa çıktı!

WhatsApp kullananlar dikkat! Yeni özellik test aşamasında!