13 / 05 / 2024

Apple, kart müşterilerine tasarruf mevduatı hesabı sundu!

Apple, kart müşterilerine tasarruf mevduatı hesabı sundu!

Apple, ABD'de faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi olarak Goldman Sachs ile birlikte çalışarak, kart müşterilerine tasarruf mevduatı hesabı açma seçeneği sunmaya başladı.



APPLE'IN FAİZ ORANI ZİRVEDE!

Apple, müşterilerine sunacağı faiz oranıyla oldukça cömert davranacak gibi görünüyor. ABD'deki pek çok bankanın aksine, Apple müşterilerine yüzde 4'ün üzerinde bir faiz oranı sunacak. Birçok ABD bankası yıllık faiz oranlarını yüzde 4'ün altında tutarken, en yüksek faiz oranı ise yüzde 5,02 ile UFB Direct tarafından sunuluyor.

Apple, gelecekte faiz oranlarındaki değişimlere dair herhangi bir sabitlik taahhüdünde bulunmuyor. Bu nedenle, şu anda müşterilere sunulan yüzde 4,15 faiz oranı, ileride Apple tarafından artırılabileceği veya azaltılabileceği anlamına geliyor.

Apple, diğer birçok bankadan farklı olarak tasarruf mevduatı hesabında minimum para yatırma zorunluluğu koymayarak rakipleriyle rekabet ediyor. Ancak hesapta tutulabilecek maksimum para miktarı için bir sınır konulmuş durumda. Faiz oranı, en fazla 250 bin dolarlık mevduat için uygulanabiliyor.

Apple müşterileri, tasarruf mevduatı hesabına yatırdıkları her kuruş için faiz kazanabilecekler. Bu birikim hesabına, Apple'ın Wallet (Cüzdan) uygulaması üzerinden de kolayca erişilebiliyor.

TÜRKİYE'DEN BİRİKİM HESABI AÇILABİLECEK Mİ?

Apple Card, ülkemizde mevcut olmadığı için Türkiye'deki kullanıcılar bu faiz hizmetinden yararlanamayacaklar. Ancak, ABD'de yaşayan müşteriler bu hizmetten faydalanabilecekler.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!
İstanbulkart sahipleri dikkat! Hemen bakmanız gerek, 30 Nisan son gün! Yolda kalabilirsiniz!
Kartal'ın dönüşümünün yapılabilmesi için hiçbir problem kalmadı!

Geri Dön