03 / 05 / 2024

Apple'da deprem! Çalışanlar daha fazla maaş için yine greve gidiyor!

Apple'da deprem! Çalışanlar daha fazla maaş için yine greve gidiyor!

Avustralya'daki yüzlerce Apple çalışanı, çalışanların neredeyse üçte ikisinin maaş ve sosyal yardım anlaşmasını kabul etmemesinin ardından yeniden greve gitmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...



Pazartesi günü açıklanan sonuçlar, Apple çalışanlarının yüzde 68’inin yönetim tarafından önerilen bir işyeri sözleşmesini kabul etmediğini ortaya çıkardı ve Apple'ın yaklaşık 4 bin Avustralyalı çalışanının yüzde 87’sinin katıldığını gösterdi. Apple'dan henüz sonuçlar hakkında bir açıklama gelmedi ama çalışanların yeni bir grev hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.

Müzakerelere katılan ve yaklaşık 200 işçiyi temsil eden üç kişiden biri olan Perakende ve Fast Food İşçileri Sendikası (RAFFWU) üyeleri pazartesi gecesi toplanacaklarını açıkladı. Sendika temsilcileri bu toplantıda daha fazla grevin "kesinlikle" tartışılacağını belirtti. RAFFWU sekreteri Josh Cullinan Reuters'e telefonla verdiği demeçte, "İşçiler çok mutlu, üç aydır adil bir anlaşma için mücadele ediyorlar. Üyelerimiz oldukça ciddi iş yasakları ve grevler yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

RAFFWU işçileri, cumartesi günü üç günlük oylamanın ortasında bir saatlik bir yürüyüş tertip etti. Bu durum ekim ayının başlarında gerçekleşen tam günlük bir grevin ardından oldu.


Geri Dön