Teknoloji

Apple'dan yeni hamle! Şimdi bankalar düşünsün!

Apple, Apple Card hizmetine ekleyeceği yeni özellikle bankalaşma yoluna gidiyor. Şirket, artık tasarruf hesabı açılmasına izin verecek. Kullanıcıların daha rahat ödeme yapmalarını sağlayan bu sistem, normal kredi kartlarının sunduğu tüm seçenekleri sunuyor

Teknoloji devi Apple, birkaç yıl önce Apple Card adında bir ödeme aracı tanıttı. Kullanıcıların daha rahat ödeme yapmalarını sağlayan bu sistem, normal kredi kartlarının sunduğu tüm seçenekleri sunuyor. Artık ortaya çıkan bilgilere göre Apple Card, hizmete eklenen yeni özelliklerle bir bankaya dönüşüyor.

APPLE TASARRUF HESABINDA FAİZ GETİRİSİ ELDE ETMEK MÜMKÜN! 

Apple bugün yaptığı bir blog açıklamasında, Apple Card kullanıcılarının yakında tasarruf hesabı açabileceklerini söyledi. Bu hesap, Apple Card kullanıcılarının günlük nakit para almasını sağlar. Goldman Sachs yüksek getirili tasarruf hesabınızın primlerini artırabilirsiniz.

Şirkete göre, tasarruf hesaplarında sınır yok. Diğer bir deyişle, 1 dolar yatıran bir kullanıcı 1 dolar faiz kazanacaktır. Bu, kullanıcıların tasarruf hesapları açma ve yatırılan fonlardan faiz kazanma fırsatına sahip olduğu anlamına geliyor.

ShiftDeleteNet'te yer alan habere göre; kullanıcılar, tasarruflarını daha da genişletmek için tasarruf hesaplarına ek para yatırmak için bağlantılı banka hesaplarını da kullanabilirler. Apple'dan gelen bu özelliğe benzer yenilikler çeşitli platformlarda yapıldı. PayPal kısa süre önce yıllık yüzde 2,45 faiz oranıyla bir tasarruf hesabı ekledi. 

Şirkete göre, tasarruf hesabı seçeneği önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Ancak günlük nakit bakiyelerinin faiz oranının ne olacağı henüz açıklanmadı. Ayrıca Apple Card'ın Türkiye'de geçerli bir hizmet sunmadığını da unutmayın. Bu da ülkemizde tasarruf hesabı olmadığı anlamına geliyor.

APPLE CARD NEDİR?

Apple Card, teknoloji devinin ilerleyen haftalarda piyasaya süreceği kendine ait bir kredi kartı olma özelliği taşıyor. Henüz tüm detayları bilinmemekle birlikte, Eylül ayında gerçekleştirilmesi beklenen iPhone 11, iPhone 11 Max ve iPhone XR 2019 telefonlarının duyurulacağı etkinlikte gün yüzüne çıkması bekleniyor. Apple Card, kredi kartı gibi görünüyor olsa da, konsept görüntülerine bakıldığında üzerinde herhangi bir kart numarasının ya da son kullanma tarihinin yer almaması dikkat çekiyor. Kartın üzerinde sadece Apple logosu, kullanıcının ismi ve soyadı ile birlikte bir çip yer alıyor.

Hürriyet Gaztesi'nde yer alan habere göre; Apple'ın ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs ile birlikte piyasaya sürmeyi planladığı Apple Card, normal alışverişlerde kullanılabileceği gibi, kripto para alışverişlerinde kullanılması söz konusu olmayacak. Ayrıca yine Apple Card ile kumarhane fişi veya Piyango bileti almak da söz konusu değil. 

Apple Card'ın sınırları yavaş yavaş çizilirken, şirket yetkilileri platform hakkında bilgi vermekten kaçınmayı tercih ediyor. Apple Card'ın aynı zamanda jailbreak edilen yani kırılan iPhone'larda da çalışmayacağı söylenirken, kullanıcılara kartın ücretle mi bedava mı dağıtılacağı ise bilinmiyor. 

Fransa'da akaryakıt krizinin etkileri bitmiyor!
3 bin 340 lira yatırılacak! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!
İhtiyaç kredisi alacaklar dikkat! En uygun kredi veren banka belli oldu!