29 / 04 / 2024

Apple'ın yükselişi telefon devinin aşağı çekti! Bir dönemin yıldızı şirket 14 bin kişiyi işten çıkarıyor

Apple'ın yükselişi telefon devinin aşağı çekti! Bir dönemin yıldızı şirket 14 bin kişiyi işten çıkarıyor

Telekomünikasyon devi Nokia, maliyetleri keskin bir şekilde azaltmak amacıyla 2026 sonuna kadar 14 bin çalışanını işten çıkarmayı planları arasına aldı. İşte tüm detaylar...



Finlandiya merkezli Nokia 14 bin çalışanı ile yollarını ayırmayı planları arasına aldı. Çıkarma planında belirtilen rakamın şirketin 86.000 kişilik mevcut işgücünün yaklaşık yüzde 16'sına denk geldiği belirtildi.

İşten çıkarmalar, giderleri 2024 yılında 400 milyon euro veya 421 milyon dolar azaltmayı amaçlayan maliyet düşürücü tedbirlerin bir parçası olarak ifade edilirken şirket, maliyetleri 2026 yılına kadar 1,2 milyar euro azaltmayı planlıyor.

Nokia CEO'su Pekka Lundmark yaptığı açıklamada , şirketin üçüncü çeyrek satışlarının makroekonomik zorluklar ve yüksek faiz oranları nedeniyle bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında düştüğünü belirtmişti.

Lundmark, şirketin üçüncü çeyrekte satış hedeflerinin alt sınırına ulaşmayı beklediğini de sözlerine ekledi.

Nokia hakkında

Nokia dünya çapında hizmet veren şirketlerden bir tanesidir. Şirket yaklaşık olarak 15 milyarlık bir değere sahiptir. Dünya genelinde 100 bini aşkın Nokia çalışanı bulunmaktadır. Nokia dünyada ki en büyük markalardan bir tanesi olmuştur.

Nokia Hangi Ülkenin Markası?

Nokia Finlandiya'ya ait olan bir markadır.

Nokia Nerede Üretiliyor?

Nokia Finlandiya'da üretilmektedir.

Nokia Ne Zaman Kuruldu?

Nokia 12 Mayıs 1865 yılında Finlandiya'nın Tampere şehrinde kurulmuştur.

Nokia'nın Sahibi Kim?

Nokia'nın sahibi Risto Silasmaa'dır.

Nokia'nın Kuruluşu ve Kısaca Hikayesi

Nokia 1865 yılında Finlandiya'da kurulmuştur. Kısa sürede sanayileşmeye başlayan Nokia Ar ge çalışmalarına büyük önem vermiştir. Nokia uluslararası pazara girerek telefon üretimine başladı. Sadece mobil üretimde değil aynı zamanda cep telefonu yazılımlarını da üreten Nokia bu alanda lider şirketlerden bir tanesi olmuştur. Nokia tarihte pek çok kez logosunu da değiştirmiştir. Ülkemizde en fazla satılan telefon markalarından bir tanesi olmuştur.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön