19 / 05 / 2024

Araba alacaklara müjde! Genç araçların fiyatları geriliyor! Hemen bakın!

Araba alacaklara müjde! Genç araçların fiyatları geriliyor! Hemen bakın!

sahibindencom’da yayınlanan ilan verilerinden hazırlanan sahibindex Eylül Vasıta raporunda yer alan detaylara göre; son iki aylık dönemde model yılı 2019 ve sonrası olan araçların fiyatlarında yaşanan toplam düşüş yüzde 2 olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...



sahibindencom’da yayınlanan ilan verilerinden hazırlanan sahibindex Eylül Vasıta raporunda yer alan detaylara göre; son iki aylık dönemde model yılı 2019 ve sonrası olan araçların fiyatlarında yaşanan toplam düşüş yüzde 2 olarak gerçekleşti.

sahibindex Vasıta raporuna göre genç araçların fiyatlarındaki düşüş, bu araçların yayından kaldırılan ilanlar içerisindeki oranının da yükselmesine sebep oldu. 0-6 yaş aralığındaki otomobillerin tüm kategori içindeki payı, Eylül'de yüzde 24,6’dan yüzde 26,6’ya ulaştı. Yaşı daha büyük otomobillerin payı ise yüzde 75,4’ten yüzde 73,4’e geriledi.

Araba alacaklara müjde! Genç araçların fiyatları geriliyor! Hemen bakın!

Sahibindex Vasıta raporuna göre Eylül ayının en çok ilan verilen kategorisi Otomobil olarak belirlendi. Sıralama; Minivan - Panelvan, Motosiklet, Arazi/ SUV & Pick-up ve Ticari Araçlar kategorisi olarak açıklandı. 

Marka - Model sıralamasının lideri Renault – Clio olurken; onu, Volkswagen Passat, Renault – Megane, Opel – Astra ve Ford Focus izledi. 

Arazi/ SUV - Pick-up kategorisinin marka sıralaması ise Nissan, Volkswagen, Peugeot, Hyundai ve Land Rover olarak geçrekleşti. 

Araba alacaklara müjde! Genç araçların fiyatları geriliyor! Hemen bakın!

sahibindex Vasıta raporuna göre Ağustos 2022'de en çok beyaz, gri, siyah, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve model yılı 2016 olan araçla için ilan verildi. 

Tüm ilanların yüzde 29’unu yüz bin kilometre altındaki araç ilanları meydana getirdi. Fiyatlar değerlendirildiğinde ise 250.001- 500.000 TL aralığı yüzde 39 ile en çok ilan verilen fiyat aralığı olarak gerçekleşti. 

sahibindex Ağustos Vasıta raporuna göre model yılı daha genç olan araçların satıcılar tarafından talep edilen fiyatlarında gerileme kaydedilmişti. Rapora göre model yılı 2019 ve sonrası olan araçların fiyatlarında Ağustos 2022'de yüzde 1,3 gerileme olurken, model yılı 2016 – 2018 aralığında olan araçların fiyatlarında değişiklik olmamıştı. 

Akaryakıt fiyatlarında düşüş sinyali? Brent petrolde deprem!

Otomotiv sektöründe yeni dönem! Fırsata dönüşüyor!

MTV'den muaf motosiklet arayanlar dikkat! İşte Mondial Wing 23 Ekim 2022 fiyat listesi!


Geri Dön