28 / 04 / 2024

Araba almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Yeni yılda otomobil fiyatları ne olacak?

Araba almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Yeni yılda otomobil fiyatları ne olacak?

Son dönemlerde otomobil sektörü, bakanlık kararları ve piyasa düzenlemeleri ile önemli bir dönüm noktası yaşıyor. Fiyatların durgunlaştığı şu günlerde araba almak için bekleyenler 2024 yılında araba fiyatlarının ne olacağını merak ediyor.



Otomobil piyasasında, bakanlığın denetim ve yaptırımları, araba fiyatların gerilemesini sağladı. Bu düzenlemeler ile otomobilyatırım aracı olmaktan çıkarak, kayıt dışı ticaret yapanların sektörden çekilmesini sağladı. Peki araba fiyatları düşmeyeb devam edecek mi? Araba fiyatları ne olur? Konuyla ilgili İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'den önemli açıklamalarda bulundu.

Araba almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Yeni yılda otomobil fiyatları ne olacak?

OTOMOBİL FİYATLARI NE OLACAK?

İkinci el otomobil piyasasında düşük talebin devam etmesi durumunda, fiyatlar üzerinde daha fazla kolaylık sağlanması bekleniyor.

Yatırım veya kayıt dışı ticaret amacıyla otomobil alanların sektörden çekilmesi, talebi etkiledi. Krediye erişimde yaşanan zorluklardan dolayı reel kullanıcılar da beklemeye geçti.

Önümüzdeki günlerde de krediye erişimin kolaylaşması ve bakanlıklar tarafından alınan kararların etkisiyle piyasanın daha sağlıklı bir şekilde seyrine devam etmesi bekleniyor.

Bu gelişmeler ışığında, otomobil sektörü, hem sıfır hem de ikinci el piyasalarında önemli bir dönüşüm sürecinden geçmekte ve bu durum, tüketiciler için olumlu sonuçlar doğuruyor.

YENİ YILDA KONUT FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Otomobil fiyatları takip ederek en doğru zamanda otomobil almak için bekleyen vatandaşlar yeni yılda otomobil fiyatlarının ne olacağını merak ediyor.
Yeni yıl itibarıyla bekleyen bu talep harekete geçerek, piyasamızdaki hareketlilik tekrar başlaması bekleniyor. 

Hayrettin Ertemel ''Sıfır araç piyasasında yaşanabilecek muhtemel artışlar ve artan talebin de etkisiyle, ikinci el araçlarda buna bağlı olarak bir miktar fiyat artışı görebiliriz.'' dedi. 

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Sıra betoncular ve çimentocularda! 

Otomobil almayı düşünenler dikkat! ÖTV matrahı güncellendi, işte yeni oran!

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar dibe vurdu! Araba almak isteyenler dikkat!


 


Geri Dön