27 / 04 / 2024

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar dibe vurdu! Araba almak isteyenler dikkat!

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar dibe vurdu! Araba almak isteyenler dikkat!

İkinci el otomobil pazarında hızlı yükselen fiyatlar, krediye erişimde yaşanan zorluklar ve tedarik sorununun azalmasıyla otomotiv piyasasında düşüş yaşandı ve fiyatlar dip yaptı.



ikinci el çevrim içi pazar raporuna göre; ekim ayında yılın en yüksek ilan adedine ulaşıldı. Eylülde 10 bin 9 adet ilan yayınlanırken, geçen senenin ekim ayına göre 29 bin 492 adet daha fazla kurumsal ilan yayınlandı. Ekimde yayınlanan 388 bin 283 adet kurumsal ilanın yüzde 35'iyle, 134 bin 259 adedin satıldığı gözlendi. Bu kapsamda satışlarda, eylül ayına göre yüzde 5, geçen senenin ekim ayına göre yüzde 7 düşüş meydana geldi.

FİYATLAR GEÇEN AYA GÖRE YÜZDE 2,59 GERİLEDİ!

İkinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında en çok satışı yapılan ilk 32 markanın 253 modeline ait 139 bin 335 adet ilanın fiyat değişimleri incelenerek yapılan analize göre, ekimde bu pazarda perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 1,54 düştü. Geçen ay da araç fiyatları aylık bazda yüzde 2,59 gerilemişti.

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar dibe vurdu! Araba almak isteyenler dikkat!

520 ADET İKİNCİ EL OTOMOBİL SATILDI!

Motor tipine göre değerlendirildiğinde, söz konusu pazarda geçen ay en yüksek pay 82 bin 412 adetlik satışla dizel otomobillerin oldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; dizel otomobilleri, 47 bin 6 satışla benzinli ve 3 bin 413 satışla oto gazlı otomobiller takip etti. Hibrit otomobil satış sayısı 908, ikinci el elektrikli otomobil satış sayısı 520 oldu. Ekim 2022'de 376 adet ikinci el elektrikli otomobil satılmıştı.

EYLÜL AYINDA EN ÇOK SUV ARAÇLAR SATILDI!

Geçen ay satılan binek araçların yüzde 40'ını C segmenti araçlar oluşturdu. Ekim 2022'ye kıyasla S ve SUV segment araçların satışlarının toplam binek araç satışı içindeki payı arttı. Ekim ayında eylüle göre ise D SUV, S ve C SUV segmentlerinin satış payında artış oldu.

Araba almak isteyenler dikkat! En ucuz sıfır otomobil listesi açıklandı! İşte her bütçeye uygun otomobiller!

İkinci el otomobil fiyatları düştü! İMES Başkanı, fiyatlar yeniden yükselişe geçecek!

Geri Dön