27 / 04 / 2024

İkinci el otomobil fiyatları düştü! İMES Başkanı, fiyatlar yeniden yükselişe geçecek!

İkinci el otomobil fiyatları düştü! İMES Başkanı, fiyatlar yeniden yükselişe geçecek!

İkinci el otomobil fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Peki, otomobil fiyatlarında düşüş devam edecek mi, fiyatlar ne zaman yükselecek? İşte detaylar...



İkinci el otomobil almak isteyenler fiyatların daha ne kadar düşebileceğini merak ediyor. Ancak İMES Başkanı Hayrettin Ertemel vatandaşların ikinci el otomobil fiyatlarında ki bu süreci değerlendirmesi gerektiğini aksi durumda fiyatların yeniden yükseleceğini söyledi.

Türkiye piyasasında sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında ani düşüşler devam ederken, açık oto pazarlarındaki doluluk dikkatlerden kaçmıyor. Fırsatı kaçırmak istemeyenler bütçesine uygun araç ararken, otomobil satıcıları fiyatların yılbaşından itibaren tekrar yükseleceğini ifade ediyor.

İkinci el araç satışında yaz sonundan itibaren durgunluk devam ediyor. Otomobil sektörü yeni stratejilere yöneldi. Galericiler 2.el araçların fiyatlarının büyük düşüş yaşadığını kaydediyor.

Fahiş araç satışını önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından yakın zamanda art arda önlemler alındı. Araç piyasasını speküle etmek için açılan birçok sahte ilan peş peşe silindi. Al-satçılar piyasadan çekildi. Satışlarda düşün yaşandı.

İkinci el otomobil fiyatları düştü! İMES Başkanı, fiyatlar yeniden yükselişe geçecek!

HalkTV'de yer alan detaylara göre, elinde araç olan vatandaşlar da yeni araç alabilmek için takas yöntemini tercih ediyor. Galericiler ise yeni dönemden oldukça memnun. Yeni dönemde 2. ve sıfır araç satışlarının tekrar canlanacağını belirtiyorlar.

TV100 'de yer alan detaylara göre otomobil piyasasına ilişkin konuşan İMES Başkanı Hayrettin Ertemel, "Önemli olan kayıtdışının mesleğimizden elini çekmesiydi. Kayıtdışının al-satçıların elinde kalan araçları hem bizlere olsun hem de emlakçılara olsun takas yöntemi ile ellerinden çıkarmakla ilgili bir pozisyon almış durumda" dedi.

FİYATLAR EN MAKUL SEVİYELERE İNDİ

Bu araçların kendilerine de teklif edildiğini söyleyen Ertemel, "Bazı arkadaşlarımız bunlara gayrimenkulle değiştirmek için pozisyon alıyor" dedi.

Ertemel, "Şunu özellikle belirtmek lazım fiyatlar şu anda olabildiği en makul seviyelere indi" dedi. Fiyatlardaki yükselişin devam edeceğini öngördüklerini söyleyen Ertemel,  Yılbaşından sonra, senenin ilk çeyreğinden sonra bu fiyatların tekrar toparlanarak yükselişe geçeceğini öngörmekteyiz. Vatandaşlara araca ihtiyaçları varsa almalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatların bundan daha aşağıya geleceğini beklemiyoruz." şeklinde konuştu. 

Şile Üvezli Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve asgari ücret zammı açıklaması! Çalışan ve emeklilere son dakika müjdesi geldi!


Geri Dön