Otomobil

Araba almak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın! Ticaret Bakanlığı 15 Eylül tarihine dikkat çekti!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil ticareti yapanlara yeni bir uyarıda bulundu. Bu uyarı ile piyasada 15 Eylül endişesi başladı. İşte detaylar!Peki otomobil piyasasında fiyatlar ne durumda? Bakanlık kararı açıkladıktan sonra otomobil fiyatlarında düşüş oldu mu?

Ticaret Bakanlığı, 15 Eylül tarihine dikkat çekti. Peki otomobil piyasasında fiyatlar ne durumda? Bakanlık kararı açıkladıktan sonra otomobil fiyatlarında düşüş oldu mu?

İşte haberin detayları...

BAKANLIK DENETİMLERE AĞIRLIK VERECEK!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil ticareti yapanlara yeni bir uyarıda bulundu. Ticaret Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, 16 Ağustos 2022 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması ya da satışı ancak ilk tescil tarihinden 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşulu ile yapılabilecek. Bu şart sağlanmadan doğrudan veya dolaylı olarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar pazarlama ve satış yapılamayacak kararı alınmıştır.

Kayıtlı bir işletmesinin veya yetki belgesinin bulunup bulunmadığına veya esas iştigal konusuna bakılmaksızın ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtı satışı yapan tüm gerçek ve tüzel kişileri kapsayan düzenlemenin uygulanmasını temin etmek üzere 15 Eylül 2022 tarihinden itibaren Ticaret Bakanlığınca denetimlere ağırlık verileceği ve tespit edilen aykırı durumlar hakkında idari para cezası uygulanacak. Sektör temsilcileri 15 Eylül tarihine kadar birçok satıcı elindeki aracı satmak için uğraşıyor.

Bu konu ile ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şunları söyledi; “Tabi bu verilen süre ile beraber fiyatlarda yüzde 3-5 gerileme yaşandı. Bu dönem otomotiv sektörünün de işlerin az olduğu bir dönem. Bunun da etkisi var. Bir de krediye erişim konusunda sıkıntılar hala var. Bunları üst üste koyduğumuzda satıcılar şu anda fiyat bulduğu zaman değerlendiriyorlar. Araçların otomotivcilerde bir maliyet var. Bu maliyetin eksiğine hiçbir meslektaşımız aracını satmak istemez. Aracını satmak istediğinde belli bir kar marjı vardır. Bizim meslektaşlarımız kar ile ilgili işin durağan olmasından dolayı kendi karlarından feragat ederek araç fiyatlarını düşürüyor.

İLAN SAYILARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR MU?

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, “Kayıt dışı diye bilinen insanların da artık biraz ellerindeki malları piyasaya sürdükleri haberini alıyoruz. Onlarda esasında evlerinin garajlarında sakladıkları aracı satmakla alakalı bir fikir oluştu. Bu araçlar tabi ki piyasaya sürülmeye başlayınca fiyatlarda da ufak bir düşme meydana gelmektedir” dedi.

Milyonların borcu siliniyor! Eğer elektrik, su, telefon borcunuz varsa…

Engelli TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ engelli başvuru şartları nelerdir?

Kredi çekeceklere dikkat! Faizsiz geri ödemesiz kredi imkanı sizi bekliyor!