07 / 05 / 2024

Araba almayı düşünenler bu habere dikkat

Araba almayı düşünenler bu habere dikkat

İkinci el araç ve sıfır araç piyasasında yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı. Bayramın yaklaşmasıyla tatile gidecek vatandaşlar otomobillere yöneldi.



En ucuz sıfır araç 400 bin TL bandına geldi diyebiliriz. En düşük paket fiyatı 400 bin TL dolaylarında. Sıfır araç bayilerinde satılan araçlarınkayıt dışı diye tabir ettiğimiz kişilere satış elemanları tarafından satıldığı fazla para alınarak satıldığı ve bu araçları alan kişiler tarafından faiş bedellerle internet ortamında satılarak hem enflasyonun yükselmesine hem kayıt dışının ciddi bir şekilde arttığı gözlemleniyor.

 Araba almayı düşünenler bu habere dikkat

Kayıt dışı son bir yılda otomobilin bir yatırım aracı olarak görülmesinden dolayı önemli ölçüde artış gösterdi. Burada otomobil sektörü temsilcileri olarak kayıt dışıyla bizler mücadele ederken devletimizden de destek bekliyoruz.

Hiçbir şekilde sıfır araç bulma durumu yok. Sıfır araç satıcıları araçları satmıyorlar. Biz 2. el araç satıcısı olarak gittiğimizde araçları satın alamıyoruz. Kayıt dışı diye tabir ettiğimiz kimselere bu arkadaşlar satıyorlar. Alan kişiler bunları daha sonra üzerlerine sıfır araç olmadığı için internet üzerinden aracın değerine göre %20’lere varan bir fark koyup satışını gerçekleştiriyorlar.

Editörün Notu: Bu haber 22 Haziran 2022, saat 22.37'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 35 kuruş, euro 18 lira 39 kuruş, altının gramı ise bin 28 lira 52 kuruş değerindedir.

Dış ekonomide flaş işbirliği

Altında yatırımcıları endişelendiren gelişme

Ekonomist Şirin Sarı'dan altın yatırımcılarına kritik uyarı


Geri Dön