15 / 05 / 2024

Araba almayı düşünenlere kötü haber! Uzman isim tek tek anlattı!

Araba almayı düşünenlere kötü haber! Uzman isim tek tek anlattı!

Araba almayı düşünenlere uzman isim açıklamada bulundu. Araba fiyatları ne zaman düşecek? İşte merak edilen yanıtlar!



Anıl Aba, önümüzdeki süreçte otomotiv sektöründe meydana gelecek muhtemel tabloyu açık bir şekilde değerlendirdi. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin verileri ışığında, Türkiye'de otomobil pazarının yıllık satış ortalamasında 700 bin araç, tavanının ise 1 milyon araç olduğunun altını çzien Dr. Anıl Aba, bu piyasadaki arz, talep dengesinin değiştiğini söyledi.

2024 YILI SONUNA KADAR DÜŞÜŞ YOK!

Fiyatın düşmesi ya da artışın yavaşlaması için arzdan, mutlaka üretimin artması gerektiğini söyleyen Aba, şunları söyledi;

"Talep tarafından da faizlerin artıyor olması, kurun da biraz normale dönmesi gerekir. Üreticiler tedarik zincirindeki sorunları 2024 yılında geçeceğini söylüyor. Peki bizde kemer sıkma politikasına geçiş olur mu? Önümüzde yerel seçimler var. Kısa vadede tekrardan seçim ekonomisi görülebilir.

Bu yıl ocaktan mayıs ayına kadar 445 bin araç satıldı.  Hali hazırda. Kaparosu verilmiş, sırada bekleyen bir o kadar daha araç var. Bu sene Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı 1 milyon limitini geçerek, rekor kırabilir. Durum böyleyken ben 2024 sonuna kadar otomobil fiyatlarında bir düşüş olacağını düşünmüyorum.”

Araba almayı düşünenlere kötü haber! Uzman isim tek tek anlattı!

“ARSA GİBİ BİR YATIRIM ARACI DEĞİL”

Ülkemizdeki geçici refah rüzgarının otomobil pazarını genişlettiğini aktaran Dr. Anıl Aba;

"Pazar ekonomilerinde fiyatlar arz ve talebe bakılır. Faizlerin düşük ve enflasyonun yüksek olması, ekonominin istikrarsız olması da tasarruf yapan kişiler, yatırım yapmaya teşvik ediyor ve yönlendiriyor. Birikimleri veya kredi potansiyeli yüksek olanlar gayrimenkule doğru ilerliyor. Gayrimenkule gücü yetmeyenler otomobil alıyor. Otomobile parası yetmeyenler motosiklete yöneliyor. Yani, bugün insanlar yalnızca binip kullanmak için değil de spekülatif bir yatırım aracı olarak da otomobil alınıyor. Ancak ekonomik ömrü 10 yıl olan otomobil aslına bakılırsa arsa gibi iyi bir yatırım aracı değildir” dedi.

Hyundai büyük zammı duyurdu! İşte o modelin fiyatı!

Sıfır araba fiyatları 2023! Türkiye’de en ucuz sıfır araba fiyatları 2023! İşte en ucuz sıfır araba modelleri!

Ahşap otomobil rekor fiyata satıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön