Otomobil

Araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Artık düşünülmüyor bile!

Araba fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu haber tüm araba almak isteyenleri ilgilendiriyor. İşte detaylar!İkinci el araba almak isteyen kişilere üst üste uyarılar geldi

Araba fiyatları, araba alma hayali kuran milyonlarca kişi ilgilendiriyor. İkinci el araba almak isteyen kişilere üst üste uyarılar geldi.

İşte araba almak isteyenlere Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem’den tavsiyeler..

İKİNCİ EL ARABA ALACAKLARA TAVSİYELER!

Araba almak özellikle ikinci el araba almak isteyenler araba fiyatlarına dair araştırmalarını hızlandırdı. Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED), ikinci el otomobil satın alacaklara önemli uyarılarda bulundu.  Diğer yandan otomobil piyasasında yaz aylarında bir canlanma yaşandı.

Kaza geçirmiş olan böyle bir geçmişi olan otomobilleri değerinden daha yüksek fiyata satmak adına sıklıkla başvurulan hilelere açıklık getiren TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem, bilinçli olarak yanlış açıklamada bulunan satıcıların söylemlerinin zaman içerisinde ‘doğru bilinen yanlışlar’ haline geldiğini söyledi. TÜSED Başkanı Erdem, “Karşı tarafın hasarı TRAMER’e yansıtılmış, sigorta şişirmesi hasar kaydı mevcut, hasar kaydı var ama tutar yok gibi söylemlerin hiçbiri gerçeği göstermiyor” şeklinde konuştu.

DAHA YÜKSEK KAR ELDE ETMEK İÇİN!

Posta'dan Meltem Karasöyleyenoğlu'nun haberine göre; satılan araçtan daha yüksek kâr elde etmek için en sık başvurulan ‘kaskodan para almak için sigorta şişirmesi hasar kaydı mevcut’ söylemine de açıklık getiren TÜSED Başkanı Erdem, “Bir kaza yaşandıktan sonra, onarım için araç servise gönderilir. Servisteyken bağımsız ve tarafsız sigorta eksperi ‘kaza nasıl olmuş, onarım maliyeti ne kadar?’ şeklinde birçok önemli nokta tespit edilir. Ekspere karşın servis ya da araç sahibi istek ve arzularına göre bir onarım bedeli çıkaramaz” dedi.

En sık başvurulan yalan beyanlardan biri olan ‘karşı tarafın hasar bedeli araca işlenmiş’ konusuna da değinen TÜSED Başkanı Erdem, böyle bir durumun da sistemsel olarak mümkün olmadığını söyleyerek, sözlerine şunları ekledi; “Hangi araca, kaza sonrası onarım için hangi işlem yapılmış ise tekil olarak ayrı ayrı her bir aracın şasi numarasına işlenmektedir. Mevzuat gereği hiçbir sigorta şirketi, karşı tarafın hasarını suçlu olunsa bile aracın hasar bedeline ekleyemez.”

27 Temmuz 2022 A101 kataloğu! 27 Temmuz Çarşamba A101 kataloğu yayınlandı mı?

Masalarınız BİM 29 Temmuz Cuma ürünleri ile canlanacak! İşte BİM 29 Temmuz Cuma kataloğu!

Engelli emeklilik şartları nelerdir?