28 / 04 / 2024

Araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber! Yeniden zam geldi!

Araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber! Yeniden zam geldi!

Sıfır otomobilde ÖTV matrah güncellemesi gündemdeyken araba fiyatları düşecek diye bekleyenlere kötü haber geldi. Her ay başında güncellenen sıfır otomobil liste fiyatları, daha ay bitmeden ay ortasında ikinci kez zamlandı.



Sıfır otomobilde ÖTV indirimi söylentisi üzerine araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber geldi. ÖTV indirimi iddialarının gerçek olmadığı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ortaya çıkmıştı. Nebati, ÖTV indirimi ile ilgili bir çalışmanın olmadığını söyleyerek matrah artırımı ile ilgili çalıştıklarını ifade etmişti.

Bu gelişmenin ardından araba almak isteyenlerde fiyatlarda 100 bin liralık indirim beklentisi oluştu. Ancak gelen son dakika haberi sıfır otomobil fiyatlarında indirim bekleyen vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı.

MATRAH GÜNCELLEMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre 2022 yılının Ekim ayında otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarında yüzde 14,9 yükselme görüldü ancak yıl geneline bakıldığında daralmanın sürdüğünü söylemek mümkün.

Artan fiyatlar karşısında araç almak isteyenler matrahlarda yapılacak güncellemeyi beklemeye başladı.

PİYASADA EN UCUZ ARABA FİYATI 400 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Mevcut şartlarda piyasada en ucuz araba fiyatı 400 bin liradan başlıyor. Bu rakamın altında birkaç model araç var gibi görünse de onlar da tedarik sorunu nedeniyle ‘sadece listede’ gösterilebiliyor.


Geri Dön