27 / 04 / 2024

Telefonunu yurt dışından getirenlere kötü haber geldi! Bu mesajı alanlar yandı! Binlerce kişi mağdur oldu! 

Telefonunu yurt dışından getirenlere kötü haber geldi! Bu mesajı alanlar yandı! Binlerce kişi mağdur oldu! 

Telefonunu yurt dışından getirip de, harcın 20 bin liraya çıkmadan önce parasını yatıranlara kötü haber geldi. IMEI kaydını BTK'ya yaptırmayanlar için çalışma başlatıldı. İşte detaylar...



Bu sene 7 Temmuz tarihinde yurtdışından alınan telefonların kayıt işlemleri 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye çıkmıştı. Bu tarihte yaklaşık yüzbinlerce yurttaş, yurtdışından aldıkları telefonu zamsız bedelle kayıt ettirebilmek için vergi dairelerine gitmişti. Ancak bu kişilerin bir kısmının harcı yatırdıktan sonra IMEI'ini BTK'ya kayıt yaptırmadıkları ortaya çıktı.

YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRTENLERE KÖTÜ HABER!

Telefonlarını yurt içinde kullanmaları için 120 gün süreleri bulunan vatandaşlara son günlerde "Telefonunuzun IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" mesajları gelmeye başladı.

Vatandaşlar temmuz ayında harcını yatıran kişilerin o tarihte yatırdıkları tutar geçerli sayılarak bir defaya mahsus olarak kayıtlarının gerçekleşmesi için çabalarken, Hazine Bakanlığı tarafından şu ana kadar bu fikre sıcak bakmadığı ancak konuyla ilgili bir çalışma başlattıkları belirtildi. 

Bakanlık tarafından, mevcutta harcını yatırıp telefonunu kayıt ettiremeyen kişilerin 6 bin 91 TL'lerini vergi dairelerinden geri alarak, yeniden 20 bin TL harç bedeli yatırmaları halinde telefonlarını kayıt ettirebileceklerini bildiriyor.

 

IMEI KAYIT BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR HATASI NE ANLAMA GELİYOR?

Bazı telefon kullanıcıları 6 bin 91 TL'lik kayıt ücretlerini ödemelerine rağmen cep telefonlarında sinyal verilerinin kaybolduğunu ve IMEI cep telefonu eşleştirme yapmak istediklerinde "IMEI kayıt bilgisi bulunmamaktadır" hatası aldıklarını belirttiler.

20 bin TL ödemek istemeyen cep telefonu sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesi için sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu. Bazı kullanıcılar ise BTK'yı aradıktan sonra sorunlarının çözüldüğünü belirttiler.

YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRME ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Ocak ayından itibaren IMEI kayıt harcı ise 2 bin 732 TL’den 6 bin 091 TL'ye çıkarılmıştı. Temmuz 2023'te alınan yeni kararla birlikte IMEI kayıt ücreti arttırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. Bu rakam 2023 sonuna kadar geçerli olacak.

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

Geri Dön