22 / 05 / 2024

Araba kiralayacaklar dikkat! Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli? Sakın bunları unutmayın!

Araba kiralayacaklar dikkat! Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli? Sakın bunları unutmayın!

Araba kiralayacakların dikkat etmesi gereken önemli ayrıntılar bulunuyor. Peki araba kiralayacaklar nelere dikkat etmeli? Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...



1-Araç kiralama alternatiflerini mutlaka karşılaştırılmalı 

Araba kiralama hizmetinden faydalanmak isteyenler için Enuyguncom'un ilk tavsiyesi; kiralamadan önce mutlaka alternatif şirketlerin fiyatları ile ilgili ayrıntılı bir inceleme yapılması. Genellikle aynı şehirde aynı model araca firmaların verdiği fiyatlar farklı olabiliyor. Bu durumda Enuyguncom  güvenli bir şekilde araç kiralamak isteyenlere istedikleri tarihte istedikleri kentte istedikleri model için fiyat karşılaştırma imkanını sunuyor.

2- Kiralama işlemini yapmayı düşündüğünüz firmanın kiralama şartlarına bakılmalı

Araba kiralama şirketlerinin farklı sınıftan araçlar için farklı kiralama şartları bulunuyor. Enuyguncom, araba kiralayacaklara  kişilere kiralamayı düşündükleri araçla ilgili firmaların kiralama koşullarını detaylı olarak incelemelerini tavsiye ediyor. Örneğin ekonomik araç kiralamak isteyen kişilerin 21 yaşından büyük olması, orta veya üst sınıf araç kiralamak isteyen kişilerinse 27 yaşını tamamlamış olması gerekli. Ekonomik ve orta sınıf araç kiralamak isteyen kişilerin ehliyetlerinin en az 2 senelik, lüks araç kiralamak isteyen kişilerin ehliyetlerinin de en az 5 senelik olması gerekli. 

Farklı araç sınıflarına göre günlük kilometre sınırları da değişiyor. Örneğin bazı firmalarda ekonomik araçlarda günlük kilometre sınırı ortalama 400 kilometre olurken bazı firmalarda lüks araçlarda bu sınır 300 kilometreye düşebiliyor. Aynı şekilde depozito ücretleri de otomobil sınıfları ile firmaların kiralama şartlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Bu sebeple araç kiralamadan önce firmaların şartlarının ayrıntılı olarak incelenmesi gerekli. 

Araba kiralayacaklar dikkat! Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli? Sakın bunları unutmayın! 

3- İhtiyaç duyulan arabanın özellikleri doğru belirlenmeli 

Araba kiralarken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise ihtiyaçların doğru belirlenmesi ve tercih edilen aracın beklentileri karşılaması.  Özelikle hangi amaçla araç kiralama yapıldığı da oldukça önemli. Kimi sürücüler günübirlik kullanımlar için araç kiralamayı tercih ederken kimi sürücüler de uzun seyahatleri için araç kiralıyor. Pek çok raç kiralama şirketinde düz vitesli otomobillerden otomatik vitesli otomobillere, küçük sınıf otomobillerden SUV modellere kadar farklı segmentlerde arabalar yer alıyor. Örneğin kalabalık bir grup ile yolculuk planlanıyorsa SUV model bir araç tercih edilmeliyken şehir içi kullanımda otomatik vitesli araçlar kiralanabilir. İhtiyaçların doğru belirlenmesi ile en efektif araba çok daha uygun bütçelerle kiralanabilir. 

4- Arabanın teslim edileceği noktalarla ilgili bilgiler edinilmeli

Tüm bunların yanı sıra Enuyguncom, kiralanan aracın teslim alındığı ve teslim edildiği noktaların da önem arz ettiğine dikkat çekti. Örneğin İstanbul’dan Antalya’ya kiralık araba ile gidilip, bir haftalık tatil yapılacaksa ve tatil boyunca otelde vakit geçirilecekse İstanbul’dan kiralanan araç Antalya’ya varışta teslim edilip, dönüşte yeni bir araba kiralanabilir. Bu şekilde araç için bir hafta boyunca kiralama ücreti ödenmesine gerek kalmaz ve önemli miktarda tasarruf yapılabilir.

Özellikle günübirlik araç kiralayacak kişiler vaktini verimli kullanmak amacıyla konuma en yakın yerden araçlarını teslim almalı ve mesafe olarak yer alacaklara lokasyona en yakın noktada arabalarını teslim etmeli. Günübirlik araç kiralayacak kişiler zaten kısıtlı bir süre için araba kiraladıkları için ancak bu şekilde kiraladıkları araç ile işlerini yapabilir. 

Araba kiralayacaklar dikkat! Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli? Sakın bunları unutmayın! 

5- Araba kiralarken aracın hasar durumu da dikkatle incelenmeli

Enuyguncom'un  araç kiralarken dikkat edilecekler listesinde yer alan bir diğer detay da kiralanacak aracın durumunun oldukça iyi değerlendirilmesi. Araba kiralama sözleşmesi imzalanmadan önce arabanın hasar durumu mutlaka analiz edilmeli. Eğer arabada herhangi bir arıza bulunuyorsa bu durum için firmaya bilgi verilmeli. Aynı zamanda şirketten arabanın sorunlarının giderilmesi ya da sorunu olmayan bir arabanın verilmesi talep edilebilir. 

6- Sürücülerin ehliyet süreleri de araç kiralarken önemli 

Araba kiralarken dikkat edilecek bir diğer önemli madde ise ehliyet prosedürü oluyor çünkü şirketler arasında ehliyet ile ilgili kurallar farklılık gösterebiliyor. Örneğin bazı firmalar sürücülerden araç kiralamak için 2 senelik ehliyet isterken; azı firmalar yeni ehliyet almış sürücüler için daha esnek şartlar bulundurabiliyor. 

Araba kiralayacaklar dikkat! Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli? Sakın bunları unutmayın!

Enuygun Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zafer Sağlam, "Enuygun olarak yalnızca araçları tüm kasko şartlarını sağlayan tedarikçi firmalarla iş birliği yapıyoruz" diyerek araç kiralarken, kiralama ile ilgili detayların mutlaka incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. "Özellikle sigortası yenilenmemiş araçlarla herhangi bir kaza yaşanması durumunda sürücünün yüksek cezalar ödemesi gerekebilir. Biz Enuygun olarak yalnızca araçları tüm kasko şartlarını sağlayan tedarikçi firmalarla iş birliği yapıyoruz" diyen ;Sağlam, bu hizmet anlayışları kapsamında seyahatseverlerin arabalarını Enuygun üzerinden güvenle kiralayabileceklerine dikkat çekti. 

Araba alacaklar fikriniz her an değişebilir! Otomobilde ezber bozuluyor! Satışlar 3 kat arttı! İşte detaylar!

2 bankada kıyamet koptu! Hem Akbank hem de ING peş peşe açıkladı! Hemen bakın!

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"


Geri Dön