Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!
Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.
Resmi Gazete'de bugün yayımlanan son dakika yeni karara göre Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında uygulama esasları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılma kararı resmen yürülüğe girdi.
TRAFİK SİGORTASINDA YENİ KARAR RESMEN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ!
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar vermeye yetkili olacak.
Resmi Gazete'e yayınmlanan son konusu birinci madde şu şekilde; '' MADDE 1- 14/7/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Ek- 4’ünün 1 inci maddesinin birinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir''
Kurul, belirlenen süre içerisinde bu Yönetmelik kapsamında sigorta prim teklifi alamayan işletenlerin araçlarının grubuna bakılmaksızın havuz kapsamına alınmasına ve bunlara uygulanacak azami prim tutarlarına karar vermeye yetkili olacak.
Türkiye genelinde trafik verilerine göre 27 milyon 525 bin araç trafiğe çıkmış durumda. Bu araçlardan 5 milyon 626 bin tanesinin sigortası ise yaptırılmamış olarak görünmekte.
Uzmanlara göre bu araçların tek tek denetlenmesinin zor olduğunu ve denetlemenin elektronik ortamlarda yapılması gerektiği belirtildi.
ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NEDİR?
Zorunlu Trafik Sigortası, her araç sahinin yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan sigortaya deniliyor.
Binlerce kişi ise ''Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Kapsar?'' sorusunu merak ediyor. Zorunlu trafik sigortası kapsamında her araç için teminatlar aynı olup teminat limitleri araç türlerine göre değşiklik gösteriyor.
|