29 / 04 / 2024

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortası ücretlerinde indirime gidilmesi çağrısı yaptı.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, muayene ve sigorta ücretlerindeki zamların trafiğe kayıtlı her 5 araçtan 1'inin trafikte usulsüz dolaşmasına yol açtığını kaydederek söz konusu tutarların düşürülmesi gerektiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, trafik sigortası ücretlerinin aşağı çekilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamasında, kullanılmayan aracın bile senelik ortalama giderinin 15 bin TL'yi bulduğunu, kasko gideriyle bu tutarın 25 bin TL'ye yaklaştığını kaydetti.

Bu durumun, muayenesiz ve sigortasız araçların sayısını arttırdığının altını çizen Palandöken, problemin giderilmesi için yüksek muayene, sigorta ve vergi tutarlarının düşürülmesi gerektiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

5 MİLYON 600 BİN ARAÇ SİGORTASIZ

Trafikteki 27 milyon 334 bin araçtan 5 milyon 600 bininin sigortasız olduğu bilgisini veren Palandöken, "Muayene, vergi ve sigorta ücretlerindeki artışlar, ülkemizde trafiğe kayıtlı her 5 araçtan 1'inin trafikte usulsüz dolaşmasına yol açıyor" şeklinde belirtti.

Yetkili kuruluşun muayene ücretlerinden aldığı tutarlar esnaf ve vatandaşlar için oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Palandöken, "Bunun içerisinde çoğu, vergi borcunu veya sigortasını dahi ödeyemiyor. Bir aracın vergi borcu ödenmeden muayenesinin yapılmasına da izin verilmiyor" diye kaydetti.

Trafikte muayenesiz ve sigortasız araç dolaşmaması için bu ücretler düşürülmeli çağrısında bulunan Palandöken, "Fenni muayene süresi geçen araçlara uygulanan her ay yüzde 5'lik gecikme bedeli zammı da uzun dönem yaptırmayan için uygulanmalı." talebinde bulundu.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

NTV'de yer alan detaylara göre, sektör yetkilileri, asgari ücretteki artışın 20 milyar lira ek maliyet yarattığını belirtiyor.

Sigortacılar, şubat ayında Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bir kararın da hesaplarını değiştirdiğini ifade ediypr. Bu iki nedenden dolayı zararlarının arttığını savunuyorlar.

Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaşar şunları söyledi: "Aralık 2022'de bir kaza olduğunu düşünelim. Biz 31.12'de bu dosyayı açtığımızda asgari ücret 5 bin 550 TL'ydi. 100 bin 867 TL'lik tazminat söz konusuydu. Bu tazminat rakamı 293 bin TL'ye çıkmış. Sadece yeni poliçe primleriyle ilgili değil sorun; biz geçmişi toparlamaya calısıyoruz. Baktığınız zaman ilave yüzde 44'lük etki var. Sektör yüzde 40'lık bir zam beklentisi içinde."

Zorunlu trafik sigortasında azami prim uygulaması bulunuyor. Belli bir rakamın üzerinde bir poliçe tutarı belirlenemiyor. Sektör azami prim tutarının hızlıca artırılması talebinde bulunuyor.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

Beyzade Style Homes satışta! Yeni proje

Milli Emlak o ildeki 23 arazi ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor! arsa ve arazi alacaklara müjde! 


Geri Dön