29 / 04 / 2024

Kaskoda cam değişimi teminat altında mı? Cam değişimi hasarsızlık indirimini etkiler mi? İşte, kaskoda püf noktaları!

Kaskoda cam değişimi teminat altında mı? Cam değişimi hasarsızlık indirimini etkiler mi? İşte, kaskoda püf noktaları!

Araç maliyetlerindeki artış nedeniyle herhangi bir kaza sonrası mağdur olmamak için trafik sigortası ve kasko yaptırmak önemli. Ancak sigorta sonrası herhangi bir mağduriyet yaşamamak için de bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. İşte, kasko yaptırırken dikkat edilmesi gereken konular…



Araç camları, otomobillerin en sık değişen parçalarından birisi. Trafikte yaşanan kazalarda veya olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek olaylarda araç camları kırılabiliyor veya hasara uğrayabiliyor. Dolayısıyla kasko yaptıranlar hiç kaza yapmasalar dahi araç camını değiştirerek poliçesini kullanmak zorunda kalabiliyor. Böyle durumlarda ise sigortalılar cam değişiminin teminat altında olup olmadığını veya kullanılması halinde hasarsızlık indirimini etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyor.

Dijital sigortacılık platformu Sigortam.net, kaskoda cam değişimine ilişkin kafa karışıklığına son vermek amacıyla bazı konulara açıklık getirdi. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Sigortam.net yetkilileri, sürücülerin kasko yaptırırken teminat detaylarına, muafiyetlere dikkat etmesini önerdi. Hasar sonrası yaşanacak maddi kayıpların önüne geçmek için kasko sigortası yaptırmanın önemine işaret edilirken, araç maliyetlerinin sürekli artması nedeniyle araç sahibinin mağduriyetini önlemek açısından da kaskonun önemli bir güvence olduğu kaydedildi.

CAM DEĞİŞİMİNİ KAPSIYOR MU?

Araç sahipleri çeşitli nedenlerden dolayı araç camlarını değiştirmek zorunda kalabiliyor. Olumsuz hava koşulları, trafikte yaşanan kazalar, bozuk yollar ve pek çok sebepten dolayı araç camları hasar görebiliyor. Poliçe kapsamında camın nasıl kırıldığı ise en önemli kriterlerden birisi.  Trafik Sigortası, olası bir trafik kazası halinde karşı tarafın zararını devletin belirlediği limitler dahilinde güvenceye alıyor.  Trafik sigortası kapsamında cam değişimi veya tamiri, trafik kazası sonucu kusurlu olan tarafın karşı aracın cam hasarını ödemesi ile gerçekleşiyor. Sürücüler, kendi araçlarının aldığı cam hasarlarını karşılamak için ise kasko sigortası yaptırmak zorunda.

HASARSIZLIK İNDİRİMİNİ ETKİLER Mİ?

Kasko poliçesi olanlar, kaza sonrasında cam değişimini yaptırabiliyor. Bunun yanı sıra sigorta şirketleri, poliçe kapsamında yer alan cam değişimlerinde kasko hasarsızlık indiriminin bozulmamasını da sağlayabiliyor. Genelde sigortalılar; yılda bir defa cam değiştirme hakkını kullanarak hasarsızlık indiriminden yararlanabiliyor.  Sigortam.net yetkilileri, bu nedenle kasko yaptırırken cam değişimi muafiyetine dâhil olup olmadığına dair dikkat edilmesinin önemli olduğu konusunda sürücüleri uyarıyor.

KAZA SONRASI İZLENECEK YOL

 Sürücülerin cam değişimi hakkını kullanabilmesi için öncelikle istenen belgeleri sigorta şirketlerine ulaştırması gerekiyor. Olay sonrası kazanın boyutunu gösteren fotoğraflar ve görgü tanıklarının beyanı ile birlikte sigorta şirketine başvuruda bulunarak hasarın giderilmesinin talep edilmesi isteniyor. Eğer araç kaza sonrası kullanılamayacak durumda ise çekme işleminin gerçekleşmesi için yine ilgili sigorta şirketi ile iletişime geçilmesi gerektiği bildirildi.


Geri Dön