05 / 05 / 2024

Arabası olanlar artık teyakkuza geçti! 81 ilde fiyatlara büyük zamlar geldi! İşte detaylar!

Arabası olanlar artık teyakkuza geçti! 81 ilde fiyatlara büyük zamlar geldi! İşte detaylar!

Arabası olanlar artık daha çok dikkat edecek. Zorunlu trafik sigortasına gelen artışlar gündemde yer alıyor. İşte detaylar!



Zorunlu trafik sigortasına gelen zamlardan sonra sigorta yaptırma oranları düştü. Diğer yandan 81 ilde trafik sigortası fiyatları tek tek belli oldu.  Bu şekilde sigortacılar devletin belirlediği artış oranını geçemeyecek. Her ilin risk haritasına göre belirlenen bir tavan fiyat tarifesi yer alacak.

Bu tarife aylık olarak düzenli artış gösteriyor. Ama bazen maliyet artışı kaynaklı olarak seyyanen zamlar yapılabiliyor. Buna ek olarak aylık artış katsayılarında da güncellemeler konuşuluyor.

SİGORTA FİYATLARI ÇOK SIK DEĞİŞİYOR!

Bu yıl yani 2022 yılında maliyetlerin ve araç fiyatlarının da etkisi ile sigorta fiyatlarının çok sık değiştiği bir yıl yaşandı. Örnek verirsek, tavan fiyatın bir önceki aya göre artışı 31 Aralık 2021 yılına kadar yüzde 1’di. Şubat 2022 itibarıyla artış katsayısı yüzde 1.50 olarak uygulanmaya başladı. Ayrıca 1 Şubat’ta tek seferlik yüzde 20 artış yapıldı. Sonra 1 Mayıs itibarı ile aylık katsayı yüzde 2.25 oldu. Hemen devamında 1 Haziran’dan geçerli olacak şekilde trafik sigortası azami primlerinde yüzde 25’lik bir ek artış daha yaşandı.

BU AY TEKRAR GÜNCELLENDİ!

Peş peşe yapılan artışlara 1 Eylül itibarıyla bir yenisi daha eklendi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yeni yönetmeliğine göre hasar-prim dengesini göz önüne alınarak trafik sigortası tarifelerini güncelledi. Böylece otomobil trafik sigortası primlerine eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapıldı. Aylık artış oranı da yüzde 2.25’ten yüzde 4.75’e çıkarıldı. Yani toplamda yüzde 24.75’lik zam yapıldı. Ama hasarsızlık indirimi düşen gruplarda bu fark artıyor. Sigorta şirketleri belirlenen tavan fiyatların altında sigorta poliçesi alınabiliyor.

HASARSIZLIK İNDİRİMİ!

Zorunlu trafik sigortası azami prim oranlarında artış yaşanırken, hasarsızlık prim indirim oranları ise daha düşük uygulanacak. İndirim ve artırım verileri 4’üncü basamağa göre şekil alıyor. Bu bilgiye göre; prim indirim oranları 7’nci basamak için yüzde 45 yerine 42, 6’ncı basamak için de yüzde 30 yerine yüzde 22, 5’inci basamak için ise yüzde 15 yerine yüzde 10 olarak belirlendi.

12 Eylül evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? İşte 12 Eylül 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Sosyal konut proje şartları nelerdir? TOKİ sosyal konut projesi yarın başlayacak mı? İşte detaylar!

Dolardan beklenmedik çıkış! Dolar yatırımcıların talihi döndü! İşte detaylar!


Geri Dön