Kent Haberleri

Araç muayenede yeni dönem başlıyor! Her ay yüzde 0,75 ödenecek!

Araç muayene yaptırma süresini 12 Mart 2023 itibarıyla geçirmiş vatandaşlar 30 Eylül 2023'e kadar muayenelerini yaptırmaları halinde her ay için hesaplanacak yüzde 5 fazla yerine aylık yüzde 0,75 olarak hesaplanacak tutarı ödeyecek. 12 Mart 2023 itibarıyla geçirmiş vatandaşlar 30 Eylül 2023'e kadar muayenelerini yaptırmaları halinde her ay için hesaplanacak yüzde 5 fazla yerine aylık yüzde 0,75 olarak hesaplanacak tutarı ödeyecek

Araç muayene yaptırma süresini geçiren sürücüler için önemli bir adım atıldı.12 Mart 2023 itibarıyla geçirmiş vatandaşlar 30 Eylül 2023'e kadar muayenelerini yaptırmaları halinde her ay için hesaplanacak yüzde 5 fazla yerine aylık yüzde 0,75 olarak hesaplanacak tutarı ödeyecek.
 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "7440 Sayılı Kanunun 10'uncu Maddesinin Yedinci Fıkrasına (Araç Muayenelerine) Dair Tebliğ (Seri No: 1)" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanların, 30 Eylül 2023'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları durumunda, muayene süresi geçirilen her ay ve kesri için hesaplanması gereken yüzde 5 fazla yerine Kanun'un yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, Kanun'un yayımlandığı tarihten (yayımlandığı ay dahil) araç muayenelerinin yapıldığı tarihe kadar her ay ve kesri için aylık yüzde 0,75 oranı esas alınarak hesaplanacak.

YÜZDE 5 FAZLALAR ALINMAYACAK!

Sürücüleri yakından ilgilendiren, söz konusu muayane ücretin ödenmesi halinde yüzde 5 fazlalar artık alınmayacak.

DEPREMZELERE ÜCRETSİZ MUAYENE!

TÜVTÜRK,  depremzede vatandaşların belirlenen tarihe kadar zelzeleden etkilenen araç sahiplerin başvuru yapmaları durumunda  ara muaynesiinden herhangi bir bedel alınmayacağını açıkladı. Belirli tarihler arasında olan bu ücretsiz muayene ile alakalı detaylı bilginin detaylarını TÜVTÜRK şu şekilde açıkladı:

"3 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 128 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine istinaden zelzeleden zarar gören araç sahiplerinden 8/6/2023 tarihine kadar başvuru yapmaları durumda araç muayene gecikme bedeli istenmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Bu haber milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Aman dikkat! O tarihe kadar ücretsiz yapılacak

Araç muayene süreleri uzatıldı: O tarihten sonraki 30 güne dikkat! Cezalar iptal olacak!

Bu bölgedeki araç sahiplerine açıklama geldi! Muayene gecikme ücreti alınmayacak

Araç sahiplerine dikkat! Bunu yapmayan trafiğe çıkamayacak!