18 / 05 / 2024

Araç sahipleri acilen baksın! Bakanlık resmi açıklama yaptı, e-rapor dönemi başlıyor!

Araç sahipleri acilen baksın! Bakanlık resmi açıklama yaptı, e-rapor dönemi başlıyor!

Araç muayenelerinde dijital devrim! TÜVTÜRK'ün yeni projesiyle muayene raporları artık kısa mesaj, e-posta ve e-Devlet üzerinden erişilebilir hale geliyor. İşte ayrıntılar...



Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yeni uygulamanın çevre dostu bir yaklaşım olduğuna dikkat çekildi. Yıllık olarak düşünüldüğünde, 112 ton kağıt tasarrufu sağlanacak, 1904 ağaç kesilmekten kaçınılacak, 7 bin 840 metrekarelik çam alanı tahrip olmayacak, 459 bin 200 kilovat elektrik enerjisi tasarruf edilecek, 196 bin litre akaryakıt kullanımı azalacak ve 30 bin 240 metreküp atık gazın atmosfere yayılımı engellenecek.

Araç sahipleri için getirilen bu yeni hizmetle birlikte, raporlarını fiziksel olarak saklamak veya kaybetmekle uğraşma zorunluluğu ortadan kalkacak. Ayrıca, e-Devlet Kapısı'ndaki "Araçlarım" sekmesi üzerinden de muayene raporunun özetine erişim sağlanabilecek.

Araç sahipleri acilen baksın! Bakanlık resmi açıklama yaptı, e-rapor dönemi başlıyor!

Bu adım, dijital dönüşümün ulaştırma sektöründe de hızla ilerlediğini gösterirken, vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayacak. Aynı zamanda çevrenin korunmasına yönelik önemli bir katkı sağlayacak olan bu uygulama, kağıt tüketimini azaltarak sürdürülebilir bir gelecek için atılan adımlardan sadece biri.

Yeni dijital rapor uygulaması, araç sahiplerine büyük bir kolaylık sağlayacak ve çevre dostu bir yaklaşımı benimseyerek Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğuna önemli bir katkıda bulunacak.

Gram altın 20 Eylül'de tam bu kadar olacak! Çantasını alan herkes anında kuyumcuya fırlayacak! Acilen bakın!
Gordiyon düğümüne dönüşen ekonomi: Faiz artışı çözüm mü? Tunç Şatıroğlu yanıtladı!
Demet Özdemir 25 milyon TL'ye ev aldı!
Kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken çok gizli sırlar: Kiracılar ve ev sahipleri için hayati ipuçları!

Geri Dön