04 / 05 / 2024

YHT garlarında 'kütüphane' dönemi başlıyor!

YHT garlarında 'kütüphane' dönemi başlıyor!

Okuma kültürü ve alışkanlığının geliştirilmesine katkı sağlanması adına ve yolcuların yolculukları sırasında okumaya teşvik edilmesi amacı ile YHT garlarında 'kütüphane' dönemi başlıyor.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, okuma kültürü ve alışkanlığının geliştirilmesine katkı sağlanması amacı ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatları üzerinde bulunan garlarda, kütüphaneler kurmaya hazırlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakanlık Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü öncülüğünde bu yıl kütüphanecilik alanında hayata geçirilecek yeni çalışmalar içerisinde "Gar Kütüphaneleri" de bulunuyor.

Bakanlığın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının iş birliğinde başlatacağı uygulama ile YHT hatları üzerinde bulunan garlarda kütüphaneler kurulacak.

"Gar Kütüphaneleri" ismi verilecek olan proje ile birlikte hızlı tren yolcularının yolculukları sırasında ve sonrasında okumaya teşvik edilmesi, böylelikle de okuma kültürü ve alışkanlığının geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.


Geri Dön