29 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için son 2 hafta kaldı...

Araç sahipleri dikkat! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için son 2 hafta kaldı...

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde gecikme faizi olmaması için ilk taksitlerin, 31 Ocak 2024 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Buna göre, ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayında yapılacağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...



2024 yılı motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri için son tarih, 31 Ocak. MTV'de gecikme faizi olmaması için ilk taksitlerin, bu tarihe kadar ödenmesi gerekiyor. İkinci taksit ödemeleri Temmuz ayında yapılacak. 2024 senesinde ait Motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak'ta başlamıştı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV ödemeleri ocak ayı sonuna kadar yapılabilecekleri belirtildi.

haber7.com'da yer alan açıklamaya göre; Motorlu taşıtlar vergisi senede iki kez ödeniyor. Uygulanan MTV, ocak ve temmuz ayı olmak üzere eşit 2 taksite bölünüyor. Bu yıla ait MTV'nin ilk taksit ödeme dönemi için iki hafta kaldı.

Ödemeler İnteraktif Vergi Dairesi, vergi daireleri ve PTT üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca bankaların resmi internet adreslerinden de ödeme yapmak mümkün olacak. Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemeleri, 31 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Ödemesini bu tarihe kadar yapmayanlar için gecikme faizi uygulanacak.

MTV ÖDEMESİ NE DEMEK?

Motorlu taşıtlar vergisi, motorlu tüm araçların trafik sicil kayıtları başlaması ile beraber Ocak ve Temmuz aylarında iki taksitte ödenmektedir. MTV borcunu Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Bireysel ve Kurumsal İnternet Şubesi üzerinden ve hemen öde butonu ile sorgulayabilir, ödemenizi anında gerçekleştirebilirsiniz.

 Araç sahipleri dikkat! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için son 2 hafta kaldı...

MTV'Yİ KİMLER ÖDEMEKTEDİR?

Araç sahiplerinin senede 2 defa ödemek zorunda olduğu bir vergi türü olan MTV, her sene Ocak ve Temmuz aylarında bulunulan ilin vergi dairesi veya anlaşmalı bankaları tarafından tahsil ediliyor. Motorlu taşıtlar vergisi, tüm araç sahiplerinin yükümlü olduğu bir vergidir.

SIFIR ARAÇ ALIRKEN MTV'Yİ KİM ÖDER?

Satılan bir araçın ek vergisini kimin ödeyeceği ve uygulamanın yürürlüğe girdiği tarih itibari ile belirlenmektedir. Buna göre, kanunun yürürlüğe girmiş olduğu tarih olan 15 Temmuz 2023 tarihinden sonra satılan araçların ek vergisi, aracı satan kişi tarafından ödenmektedir. Bu tarihten önce devredilen araçların ek MTV'sin den ise aracı alan kişi sorumludur.

Araç sahiplerine şok haber: İkinci ek MTV mi geliyor?

2024 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi Resmi Gazete'de!

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV ödemesi için GİB mesaj göndermeye başladı...


Geri Dön